Chris Mullie van Barias
Volledig scherm
Chris Mullie van Barias © RV

Samenwerking tussen Barias en Greenyard zet West-Vlaamse bloemkool op het menu in Amerika

Roeselare/StadenDe Amerikaanse eetcultuur krijgt binnenkort een Belgisch accentje. De lokale supermarkten krijgen namelijk bloemkoolrijst van hier op het schap. Hoe? Dankzij een sterke samenwerking tussen het Roeselaarse Barias en het Stadense Greenyard en die de krachten bundelen om aan de strenge normen van de Amerikaanse markt te voldoen.

 1. Roeselaarse reuzen krijgen nieuwe stek
  Roeselare

  Roeselaar­se reuzen krijgen nieuwe stek

  De Roeselaarse reuzenfamilie krijgen een nieuwe woonst. Dat bleek tijdens de gemeenteraad waar gemeenteraadslid Lieve Lombaert (N-VA) zich bezorgt toonde over de huidige manier van stallen. “In 2016 zijn de reuzen van onze stad onder het stof gehaald en een nieuwe vereniging werd opgericht met de naam Reusselaere. In 2016 zijn de reuzen van onze stad van onder het stof gehaald. Met Reusselaere werd een nieuwe, ambitieuze vereniging opgericht Er is al gezorgd voor nieuwe uitrusting voor de dragers en deze stadsgilde wil de bestaande reuzen restaureren. Het grote probleem waarmee Reusselaere geconfronteerd wordt is de stalling van de reuzen”, aldus Lombaert.” Ze staan in DIPOD waar verbouwingen bezig zijn en staan er in het vuil en vangen veel stof. Ook hun beschermhoezen zijn verdwenen. De reuzen zijn erfgoed, is er al een betere bewaarplek gevonden?” Erfgoedschepen Dirk Lievens (CD&V) benadrukt dat de reuzen op vandaag in een opslagloods staan, niet op een plek waar momenteel gewerkt wordt. “Deze week zitten we nog samen, de oplossing voor onze reuzen staat klaar”, weet hij. “Er zijn hoezen voorzien en de versleten exemplaren worden vervangen. Binnenkort zullen de reuzen op stap gaan naar hun nieuwe woonplaats.” Lombaert hoopt dat de reuzen een permanente stek krijgen in het nieuwe stadsarchief dat de komende jaren gerealiseerd worden. “Ze zouden er droog en stofvrij staan en er zelfs een permanente tentoonstelling kunnen vormen”, besluit ze.
 2. Van klimrek tot kerkstoelen: stad Roeselare houdt openbare verkoop
  Roeselare

  Van klimrek tot kerkstoe­len: stad Roeselare houdt openbare verkoop

  De stad Roeselare ruimt op en verkoopt overtollige en afgeschreven materialen. Het gaat onder meer over bestelwagens, motorfietsen, een veegmachine, tegels, een klimrek, kerkstoelen, bureaus en urinoirs. De verkoop verloopt online via het veilinghuis Venalis. Deelnemen kan tot en met 17 december. De aangekochte goederen kunnen nadien worden opgehaald in de Stedelijke Ateliers. Door de Covid-maatregelen zijn er geen kijkdagen. Geïnteresseerden kunnen de catalogus en foto’s raadplegen via https://www.venalisveilingen.be.
 1. Overgenomen Brantanowinkel opent in voorjaar als vanHaren
  Roeselare

  Overgeno­men Brantano­win­kel opent in voorjaar als vanHaren

  VanHaren opent in het voorjaar van 2021 een nieuwe winkel langs de Westlaan. Specifiek palmt de Nederlanse schoenketen het pand waar tot voor kort Brantano gevestigd was, op de hoek met de Molenstraat in. De opening van de nieuwe winkel is voorzien voor februari/maart 2021. Begin augustus werd modeketen Brantano failliet verklaard. De uitverkoop zorgde voor een ware volkstoeloop. Ook aan het filiaal langs de Westlaan was het meermaals rijtje schuiven, al ging de winkel na het faillissement nooit meer open. VanHaren nam veertig Brantanowinkels over. Die in de Westlaan is er eentje van.
 2. Aferdita verruilt exclusieve stoffenwinkel voor eigen modelabel: “Tijd om grote droom na te jagen”
  Roeselare

  Aferdita verruilt exclusieve stoffenwin­kel voor eigen modelabel: “Tijd om grote droom na te jagen”

  Aferdita Selmani is klaar voor een nieuwe stap in de modewereld. In het najaar hoopt ze de eerste collectie van haar eigen modelabel te lanceren. Om volledig op die nieuwe uitdaging te kunnen op focussen, stopt Aferdita met de verkoop van exclusieve stoffen, maatwerk en het maken van patronen. In haar winkel langs de Meensesteenweg is de uitverkoop gestart en eind dit jaar hoopt ze de deur er na vijf jaar definitief te kunnen sluiten.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen