Jolien Olivier en Sam Swaenepoel voor hun nieuwe restaurant CRKL.
Volledig scherm
PREMIUM
Jolien Olivier en Sam Swaenepoel voor hun nieuwe restaurant CRKL. © Joke Couvreur

Sam en Jolien van CRKL waren amper drie maanden open toen corona kwam: “We behouden voorlopig onze takeaway”

Amper drie maanden duurde de horecadroom van Sam en Jolien uit Roeselare. Toen kwam corona. Nu staan ze te popelen om dinsdag hun restaurant CRKL te heropenen, mét maatregelen en een extra stok achter de deur.

 1. Nieuwe vergunningsaanvraag voor winkelcentrum op Creasite: actiecomité Leefbaar Schiervelde verzet zich opnieuw
  Roeselare

  Nieuwe vergun­nings­aan­vraag voor winkelcen­trum op Creasite: actieco­mité Leefbaar Schiervel­de verzet zich opnieuw

  Het Actiecomité Leefbaar Schiervelde trekt opnieuw ten strijde. Ontwikkelaar NV Beco Retail diende een nieuwe aanvraag in voor een omgevingsvergunning om een winkelcomplex op de Creasite te realiseren. Voor het actiecomité het sein om opnieuw werk te maken van een bezwaarschrift en de hand te reiken naar alle andere partijen die zich eerder dit jaar met succes verzetten tegen de plannen. NV Beco wil er onder meer een eerste West-Vlaamse filiaal van Jumbo openen.
 2. Stijgende coronacijfers nekken Griezelkliniek

  Stijgende coronacij­fers nekken Griezelkli­niek

  De Griezelkliniek, het Halloweenevent dat op 31 oktober georganiseerd zou worden in de vroegere rijkswachtkazerne langs de Mandellaan, is geannuleerd. Dat laten de organisatoren weten via hun Facebookevent. “Na veel wikken, wegen en aanpassen zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat ons event niet kan doorgaan”, klinkt het. “Wij kunnen enkel de stad bedanken voor al hun moeite maar ook zij staan met de rug tegen de muur. De coronacijfers stijgen en de nieuwe regels zijn er om ons en degene rondom ons te beschermen. We willen toch iedereen bedanken die interesse toonde in de griezelkliniek en hopen dit in de toekomst alsnog te mogen waarmaken.”