Illustration.
Volledig scherm
Illustration. © Getty Images

Ruim zes miljoen aan Vlaamse centen voor scholenbouw in onze regio

Roeselare/Izegem/Hooglede/TieltVlaanderen maakt 7,5 miljoen euro vrij voor scholenbouwprojecten in onze provincie. “Er gaat flink wat geld naar nieuwbouwprojecten, maar we renoveren ook oudere schoolgebouwen met het oog op meer duurzaamheid en ecologie,” zegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). 

 1. Krottegem heeft voortaan eigen wijkkrantje
  Roeselare

  Krottegem heeft voortaan eigen wijkkrant­je

  Deze week werd een eerste Krottegemkrantje bedeeld in de wijk over statie. Hiermee wil de stad de Krottegemnaar op de hoogte brengen en houden van de plannen die ze heeft met de wijk.“Er staan heel wat plannen op stapel om van Krottegem een nog betere, groene en gezonde plek om te wonen te maken. In de krant lees je hoe we dat aanpakken”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). Een reeds gekende actie is de heraanleg van de Spanjestraat en in het voorjaar start dan, samen met de Buurtmaatschappij, het participatieproject binnen het Krachtgebied Krottegem. Maar ook kleine acties, weetjes en tips krijgen aandacht in de wijkkrant.
 2. Dakserre Agrotopia komende zomer in gebruik
  Roeselare

  Dakserre Agrotopia komende zomer in gebruik

  Dakserre Agrotopia, die momenteel opgetrokken wordt op de kistenloods van de REO Veiling in Roeselare, wordt komende zomer in gebruik genomen. Nu al is de serre door het Europese Netwerk van Living Labs erkend als Living Lab. Dit zijn gebruikersgerichte en levensechte innovatie-omgevingen waar nieuwe oplossingen ontstaan via cocreatie in onderzoek en innovatie, met betrokkenheid van verschillende stakeholders. Dat is net wat onderzoekscentrum Inagro voor ogen heeft voor Agrotopia: innovatieve technologieën voor glas- en stadstuinbouw te ontwikkelen en te verbeteren via gebruikersgerichte cocreatie in een realistische context. “In de praktijkgerichte onderzoeksomgeving gaan we via open innovatie op zoek naar nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten voor kennistoepassingen in glas- en stadstuinbouw. Zo stemmen we innovatie meteen af op de doelgroep”, verduidelijkt afgevaardigd bestuurder Mia Demeulemeester. In afwachting van de ingebruikname zijn de eerste cocreatietrajecten al opgestart. Zo is er een project dat hydroteeltsystemen wil ontwikkelen voor de teelt van dichte zaaigewassen, zoals veldsla, rucola en spinazie, terwijl een ander project focust op hoge verticale teeltsystemen in de serre, om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. In juli wordt gestart met een project dat wil nagaan of groenteteelt en insectenkweek in dezelfde omgeving kunnen plaatsvinden.
 1. Ardooie roept inwoners op om vrijwillig steentje bij te dragen in vaccinatiecentrum
  Ardooie

  Ardooie roept inwoners op om vrijwillig steentje bij te dragen in vaccinatie­cen­trum

  De inwoners van Ardooie kunnen straks terecht in Expo Roeselare om zich te laten vaccineren. De opbouw van het vaccinatiecentrum is er deze week gestart en het is de bedoeling dat men er vanaf 1 februari kan testdraaien. Maar naast infrastructuur en vaccins vormen ook medewerkers een belangrijke vereiste om het vaccinatiecentrum gezwind te laten functioneren. Het Ardooise gemeentebestuur lanceert dan ook een oproep naar medewerkers. Ze zoeken zowel mensen met medische expertise, mensen met een hart voor de medemens die willen helpen om de bezoekers wegwijs te maken, stoelen te ontsmetten,…, administratieve duizendpoten en logistieke helden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.roeselare.be.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken