De kantine van Rugby RSL werd de voorbije weken niet gespaard. Afgelopen weekend nog werd opnieuw zware schade toegebracht aan het slot van de deur.
Volledig scherm
De kantine van Rugby RSL werd de voorbije weken niet gespaard. Afgelopen weekend nog werd opnieuw zware schade toegebracht aan het slot van de deur. © RV

Rugbyclub is inbrekers en vandalen beu: “Zo kan het niet verder, we denken aan camerabewaking”

RumbekeVoor de derde keer op korte tijd werd op een terrein in de Hoogstraat in Rumbeke geprobeerd in te breken in de kantine van de Roeselaarse rugbyclub. “Er valt nochtans niks te stelen bij ons. Na elke training of wedstrijd nemen we alles mee wat waarde heeft”, zegt voorzitter Tom Vanhoef van Rugby RSL.

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Inspiratiesessie over toekomstbestendig bouwen en renoveren

  Inspiratie­ses­sie over toekomstbe­sten­dig bouwen en renoveren

  Geïnteresseerd in futureproof bouwen en renoveren? Op donderdag 20 april komt Thomas Rau naar Roeselare voor een inspiratiesessie rond het thema. Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’, een aanpak waarbij hij zich laat leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Hij is al jarenlang bezig met een gezonder binnenklimaat en energieleverende gebouwen, maar ook met circulair bouwen en met de verschuiving van bezit naar gebruik. Daarnaast staat hij bekend als voorloper in de internationale discussie over duurzaamheid, grondstoffenschaarste en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur. De inspiratiesessie wordt georganiseerd in Blok bij van VIVES Roeselare, langs de Wilgenstraat 32, start om 19 uur en duurt twee uur. De plaatsjes zijn beperkt, dus snel inschrijven via https://www.klimaatswitch.be/inschrijfformulier-inspiratiesessie-met-thomas-rau een must.
  Roeselare
 1. Net voor de sloop: streetartiesten turnen leegstaande Spar om tot kunstzinnige vrijhaven
  PREMIUM

  Net voor de sloop: streetar­ties­ten turnen leegstaan­de Spar om tot kunstzinni­ge vrijhaven

  De leegstaande Spar langs de Motestraat in Ardooie fungeert, in afwachting van de sloop van het gebouw, tijdelijk als kunstzinnige vrijhaven. Streetartieste Jolly -jonk.- Ellegeest (32) kreeg hiervoor toestemming van de eigenaar . Samen met de Brugse Anna -PegasuS- Perneel en enkele gastartiesten viert ze er haar creativiteit bot. “Dit is voor ons zo’n unieke kans”, zegt jonk. die samen met haar kompanen op 2 april de deuren van de vroegere supermarkt openzet voor het brede publiek. Wij mochten in primeur al even binnenpiepen.
  Ardooie