Overhandiging sponsorcheques Rotary Roeselare-Mercurius.
Volledig scherm
Overhandiging sponsorcheques Rotary Roeselare-Mercurius. © Maxime Petit

Rotary Mercurius geeft sociale doelen duw in de rug

 1. Fleurig presentje voor Roeselarenaars die stad helpen vergroenen
  Roeselare

  Fleurig presentje voor Roeselaren­aars die stad helpen vergroenen

  Schepenen Michèle Hostekint (Vooruit) en Francis Debruyne (CD&V) deelden woensdagmiddag plantjes van stokrozen en lage zonnebloemen uit op de site van de Stedelijke Ateliers. Op die manier wilden ze iedereen bedanken die zich inzet voor een biodiversere stad. “Het gaat om mensen die een gevel- of tegeltuintje lieten aanleggen of dat van plan is, alle deelnemers aan de groen- en bebloemingswedstrijd De Gouden Tuin, en alle deelnemers aan de Wildste Wijkchallenge”, duiden de schepenen het initiatief. De plantjes die ze bedeelden werden op vraag van de stad door het VABI opgekweekt en vandaag verdeeld. Zowel stokrozen als zonnebloemen stellen niet zoveel eisen aan hun groeiplaats en zijn perfect om in een stedelijke omgeving te planten. “Met al die mooie bloemen krijgt de biodiversiteit een extra boost en het straatbeeld wordt er alleen maar kleuriger en fleurig van. Het is de bedoeling om deze actie ook de komende jaren verder te zetten. Al wie in Roeselare een gevel-of tegeltuintje aanlegt, mee zorgt voor een mooie bebloeming en de stad zo helpt om meer te ontharden en vergroening, zal een extra kadootje krijgen in de vorm van een zonnebloem en/of stokroos.”
 2. Wielerwedstrijd Ommegang Koers heeft impact op verkeer
  Ardooie

  Wielerwed­strijd Ommegang Koers heeft impact op verkeer

  Op zaterdag 25 juni wordt de verkeerssituatie in Ardooie even aangepast naar aanleiding van de wielerwedstrijd Ommegang Koers. Het parcours van die wedstrijd loopt via de melkerijstraat, de Stationsstraat, langs het Marktplein, via de Monseigneur Roelensstraat richting de Brugstraat, de Pittemsestraat, de Zwarteleeuwstraat en de Hogeschuurstraat. Tussen 13 en 18 uur geldt een parkeerverbod langs het parcours. Tussen 15 en 18 uur moet het gemotoriseerd verkeer de rijrichting van de renners volgen. Doorgaand en lokaal verkeer blijft wel steeds mogelijk.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.