Rogier Vandekendelaere (rechts) wordt als conciërge opgevolgd door Frank Vandewalle, onder het goedkeurend oog van voorzitter Fangio Hoorelbeke.
Volledig scherm
Rogier Vandekendelaere (rechts) wordt als conciërge opgevolgd door Frank Vandewalle, onder het goedkeurend oog van voorzitter Fangio Hoorelbeke. © Maxime Petit

Rogier Vandekendelaere zet stapje terug bij vzw Wielerpiste Defraeye-Sercu

 1. Bakkershûs Decroos bakt voor eigen winkel en anderen: “Alles, van brood over koffiekoeken tot chocolade, produceren we in eigen huis”

  Bakkershûs Decroos bakt voor eigen winkel en anderen: “Alles, van brood over koffiekoe­ken tot chocolade, produceren we in eigen huis”

  In de vroegere gebouwen van Hortiplan langs de Oostnieuwkerksesteenweg 40 opent op dinsdag 2 maart Bakkershûs Decroos. Menenaar Luc Decroos (40) realiseerde er één van de grootste bakkerijen van Roeselare waar je straks niet alleen terecht kan voor ambachtelijk gebakken brood, huisgemaakte koffiekoeken en pareltjes van taarten maar ook voor chocolade, ijs en marsepein die allemaal in eigen huis worden bereid. Bovendien bevoorraadt ’t Bakkershûs vanaf eind deze week ook koude bakkerijen, feestzalen, traiteurs, …
 1. Leerlingen SASK tonen op boeken geïnspireerde papercuts in ARhus
  Roeselare

  Leerlingen SASK tonen op boeken geïnspi­reer­de papercuts in ARhus

  Van begin maart tot eind april tonen leerlingen van de Stedelijke Acedamie voor Schone Kunsten (SASK)) hun papercut tekeningen aan de ramen van ARhus op De Munt. Ze lieten zich hiervoor leiden door hun favoriete boek. In tegenstelling tot vroeger, toen ragfijne tekeningen manueel werden uitgeknipt, is hun papierkunst gemaakt met behulp van een lasercutter. Maar dat maakt het niet eenvoudiger. Eerst moesten de leerlingen een geschikt idee hebben, daarna schetsen en voorstudies maken en vervolgens hun ideeën uitproberen. Bovendien moesten ze ervoor zorgen dat alle delen met elkaar verbonden zijn tot één geheel. Kan jij raden op welke boeken de papercuts gebaseerd zijn?
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?