Schepen Michèle Hostekint en Bert Fieux van de dienst Samenleven bij de ingekleurde tekeningen.
Volledig scherm
Schepen Michèle Hostekint en Bert Fieux van de dienst Samenleven bij de ingekleurde tekeningen. © Maxime Petit

Roeselare zet Internationale Dag tegen Racisme in de kijker met kleuractie

RoeselareOp 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Stad Roeselare blijft zich inzetten voor diversiteit en integratie en pakt uit met de actie ‘Kleuren tegen racisme’.

 1. Willy Sommers verrast Siska met privéconcert aan voordeur: “Als dank omdat ze voor haar zieke buurman zorgde”
  Play
  Roeselare

  Willy Sommers verrast Siska met privécon­cert aan voordeur: “Als dank omdat ze voor haar zieke buurman zorgde”

  Mooi eerbetoon van Willy Sommers in Roeselare vrijdagnamiddag. De zanger bracht een serenade aan de voordeur van Siska Verstraete in de Tumulusstraat, omdat ze als buurvrouw én verpleegster goed voor haar buurman Istvan zorgde, tot hij begin maart na een periode van ziekte helaas overleed. Zijn vrouw Daisy wilde Siska bedanken met een verrassingsconcert van de bekende charmezanger.
 2. “Dit is het varkensvlees dat in de supermarkt ligt”: Animal Rights maakt opnieuw gruwelijke beelden in West- en Oost-Vlaamse varkensstallen
  Play
  Roeselare/Tielt

  “Dit is het varkens­vlees dat in de supermarkt ligt”: Animal Rights maakt opnieuw gruwelijke beelden in West- en Oost-Vlaam­se varkens­stal­len

  Dierenrechtenorganisatie Animal Rights bracht dinsdag opnieuw schokkende beelden naar buiten van wantoestanden in de Vlaamse varkensstallen. Zes maanden lang onderzocht de organisatie de levensomstandigheden van de dieren in zes varkensstallen, onder meer in de regio’s groot-Tielt en groot-Roeselare, en legde er gruwelijke taferelen vast. “Dit toont dat de varkensindustrie rot is tot op het bot”, aldus Els Van Campenhout, campagnecoördinator bij Animal Rights.