Het stadsbestuur weigert de omgevingsvergunningsaanvraag voor een nieuw winkelcomplex, inclusief Jumbo, op de leegstaande site van Crea Industrial Printing langs de Diksmuidsesteenweg.
Volledig scherm
Het stadsbestuur weigert de omgevingsvergunningsaanvraag voor een nieuw winkelcomplex, inclusief Jumbo, op de leegstaande site van Crea Industrial Printing langs de Diksmuidsesteenweg. © CDR

Roeselare zegt ‘njet’ tegen prijzenbreker Jumbo langs Diksmuidsesteenweg. Actiecomité haalt opgelucht adem

Het college van burgemeester en schepenen weigert de omgevingsvergunningsaanvraag van ontwikkelaar Beco Retail Invest om op de leegstaande Creasite langs de Diksmuidsesteenweg een nieuw winkelcomplex te realiseren waar de Nederlandse prijzenbreker Jumbo z’n allereerste West-Vlaamse filiaal wou openen. Het actiecomité Leefbaar Schiervelde, dat 160 bezwaren indiende tegen de plannen, reageert enthousiast maar blijft tegelijkertijd op zijn hoede.

 1. Rusthuisbewoners met dementie gelukkiger en alerter dankzij aangepaste verlichting: “We herstellen hun bioritme”
  Roeselare

  Rusthuisbe­wo­ners met dementie gelukkiger en alerter dankzij aangepaste verlich­ting: “We herstellen hun bioritme”

  Een onderzoek van KU leuven en Howest in woonzorgcentrum De Zilverberg levert verrassende resultaten op. Personen met dementie werden er ‘s ochtends blootgesteld aan een fel licht, terwijl ‘s avonds de lichten gedimd werden. Het effect op het welbevinden en de slaapkwaliteit van de bewoners is opvallend, en dat is ook de medewerkers niet ontgaan. “De bewoners zijn alerter en rustiger en vallen overdag minder in slaap”, vertelt Lieve Cornette, leefgroepbegeleidster van De Bron.
 2. Aantal coronapatiënten AZ Delta op één week tijd meer dan verdubbeld: extra Covid-afdelingen worden klaar gemaakt
  Rumbeke / Menen / Torhout

  Aantal coronapa­tiën­ten AZ Delta op één week tijd meer dan verdubbeld: extra Co­vid-afdelingen worden klaar gemaakt

  In het AZ Delta worden op dit moment 67 coronapatiënten verzorgd, 9 daarvan liggen op de dienst intensieve zorgen. Precies een week geleden ging het nog om 26 patiënten, meer dan een verdubbeling op amper één week tijd dus. Ondertussen wordt in de campus Rumbeke een derde Covid-afdeling klaar gemaakt, ook in de campus Torhout opent morgenmiddag een Covid-afdeling.