Thomas Geuens
Volledig scherm
© Thomas Geuens

Roeselare wil OverKophuis

RoeselareStad Roeselare blijft ijveren voor een OverKophuis. Dat is een plek waar jongeren tot 25 jaar allerlei leuke activiteiten kunnen doen of waar ze een luisterend oor vinden en beroep kunnen doen op professionele therapeutische hulp.

 1. Gratis kaarsenpotjes om ouders van sterrenkindjes te steunen
  Roeselare

  Gratis kaarsenpot­jes om ouders van sterren­kind­jes te steunen

  Naar aanleiding van Wereldlichtjesdag deelt de werkgroep ‘Sterrenkinderen Roeselare’ deze week gratis kaarsenpotjes uit. Zo wil de werkgroep zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om op zondag 11 december om 19 uur een kaarsje aan te steken en aan hun voorgevel te plaatsen. Dit om mensen die een kind verloren een hart onder de riem te steken. De kaarsenpotjes, zijnde glazen yoghurtpotjes voorzien van een gehaakt omhulseltje, kan je van maandag 5 tot en met vrijdag 9 december oppikken in het Vrijetijdspunt RSL, RSL Op Post, AZ Delta Campus Rumbeke, CM-Gezondheidspunt Midden West-Vlaanderen, TOV vzw en de vier dienstencentra van Motena. Plaats gerust ook een foto van je kaarsje op Facebook met de hashtags #RSL #wereldlichtjesdag. Meer info op iedereen.vanrsl.be/wereldlichtjesdag en RAKattack.be.
 1. Organisatie RSL Jazz bekijkt hoe het verder moet na faillissement organisatie achter Gent Jazz : “Werkten nauw samen op vlak van programmatie”
  PREMIUM
  Roeselare

  Organisa­tie RSL Jazz bekijkt hoe het verder moet na faillisse­ment organisa­tie achter Gent Jazz : “Werkten nauw samen op vlak van programma­tie”

  De vzw achter Gent Jazz is failliet en dat is geen goed nieuws voor RSL Jazz dat jaarlijks in Roeselare plaatsvindt. De organisatoren van dat festival werken al sinds dag één nauw samen met het team van Gent Jazz. De voorbereidingen voor RSL JAZZ 2023 zijn dan wel al gestart, de partners zitten volgende week samen om te bekijken hoe het nu verder moet.