Een sfeerbeeldje van vorig jaar
Volledig scherm
Een sfeerbeeldje van vorig jaar © Maxime Petit

Roeselare viert eindejaar met 1.000 Klassiekers van Radio 2 en nieuwjaarsreceptie

RoeselareTijdens de kerst- en eindejaarsperiode belooft het weer extra gezellig te worden in Roeselare. Zo komt Radio 2 met zijn 1.000 Klassiekers naar de Grote Markt en organiseert het stadsbestuur een nieuwsjaarsreceptie, zowel in de stad als de deelgemeenten.

 1. Roeselare laat bericht voor de toekomst na: stad begraaft tijdscapsule onder duurzaamste stadhuis van Vlaanderen
  Roeselare

  Roeselare laat bericht voor de toekomst na: stad begraaft tijdscapsu­le onder duurzaams­te stadhuis van Vlaanderen

  De menukaart van driesterrenrestaurant Boury, de elpee van Kevin & Mario, een fles Rodenbach en een gedicht van stadsdichter Edward Hoornaert. Het zijn maar enkele van de typisch Roeselaarse spullen die maandagmiddag in een tijdscapsule begraven werden op de werf van het nieuwe stadhuis. Tegen het voorjaar van 2024 moet het duurzaamste stadhuis van Vlaanderen de deuren openen.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Roeselare bedankt vrijwilligers stadsarchief met koffie en taart
  Roeselare

  Roeselare bedankt vrijwilli­gers stadsar­chief met koffie en taart

  Het Roeselaarse stadsarchief kan rekenen op een ploeg enthousiaste vrijwilligers. Dit jaar bestaat de vrijwilligerswerking er 20 jaar. Dat jubileum werd aangegrepen om de vrijwilligers te bedanken en de werking even in de kijker te zetten. Alle vrijwilligers werden donderdag uitgenodigd in Het Verzonken Kasteel in ARhus voor een verjaardags’feestje’ met koffie en taart en een gastspreker. Ook werden ze bedankt met pralines.