Jong en oud ging uit de bol in de kantine van Roeselare Rangers.
Volledig scherm
Jong en oud ging uit de bol in de kantine van Roeselare Rangers. © Maxime Petit

Roeselare Rangers schreeuwen Red Lions naar goud: “Geweldige reclame voor de sport! Dit zal zeker extra leden opleveren”

RoeselareNa een bloedstollende wedstrijd hebben zo’n 75 spelers, ouders, bestuursleden en sympathisanten van hockeyclub Roeselare Rangers donderdagmiddag vanuit hun kantine gezien hoe de Red Lions olympisch goud hebben gepakt. De euforie bij de club is groot. “De sport zit enorm in de lift, maar net daardoor hebben wij echt nood aan een tweede veld”, zegt penningmeester Dieter De Groote. 

 1. Vader en zoon Burggraeve bundelen krachten voor dansnamiddagen voor senioren: “Misschien op termijn ook karaoke en thema-avonden”
  Roeselare

  Vader en zoon Burggraeve bundelen krachten voor dansnamid­da­gen voor senioren: “Misschien op termijn ook karaoke en the­ma-avon­den”

  Senioren kunnen vanaf zondag 26 september maandelijks in Hypnosis Dance Academy terecht voor een dansnamiddag met livemuziek. Dit in de stijl van de vele ter ziele gegane feest- en danszalen. Initiatiefnemer Steve Burggraeve (37) bundelt hiervoor de krachten met z’n vader Ghislain (72) die al sinds 1964 de podia afschuimt in binnen- en buitenland. “Zo vullen we niet alleen een leemte op, maar zullen we elkaar nu gegarandeerd ook regelmatig zien”, aldus het duo.
 1. Infoavonden over zonnepanelen
  Roeselare

  Infoavon­den over zonnepane­len

  Wat het aantal zonnepanelen per inwoner betreft, is Roeselare koploper in Vlaanderen. Om dat cijfer nog op te krikken organiseert de stad een groepsaankoop zonnepanelen. Vrijblijvend inschrijven kan via www.klimaatswitch.be/groepsaankoop-zonnepanelen. Wie toch nog vragen heeft, is er op donderdag 30 september om 19 uur in de foyer van Trax een gratis infosessie voor mensen die nog geen zonnepanelen hebben. Sprekers zijn Jeroen Verbeke en Arvid Vandenberghe van het Energiehuis. Ook voor wie wel al eigenaar is van zonnepanelen, maar vragen heeft over bijvoorbeeld een thuisbatterij of hoe je het verbruik afstemt op je productie, wordt er een gratis infomoment georganiseerd met Alex Polfliet, energiedeskundige bij Zero Emission Solutions. Dit op dinsdag 5 oktober om 19 uur in de foyver van de Traxsite. Inschrijven voor deze infosessies kan op www.klimaatswitch.be.
 2. Oudste kinderboetiek van Roeselare Tineke Junior viert 60ste verjaardag: “We zien nu kinderen van wie oma’s communiekledij ook van hier kwam”
  PREMIUM
  Roeselare

  Oudste kinderboe­tiek van Roeselare Tineke Junior viert 60ste verjaardag: “We zien nu kinderen van wie oma’s communie­kle­dij ook van hier kwam”

  Tineke Junior viert deze maand de 60ste verjaardag en is de oudste kinderboetiek van Roeselare. Met zaakvoerster Sarah Tally (41) staat de derde generatie er aan het roer. Zij bouwde de kledingwinkel op de hoek van de Noord- en de Albrecht Rodenbachstraat uit tot één van de topzaken in België qua feest- en communiekledij. Het diamanten jubileum van de familiezaak viert ze op een hippe manier: met een Instagramwedstrijd die haar klantjes ook letterlijk in de etalage zet.