De Week van de Groeilamp zet opvoeding in de spotlights.
Volledig scherm
De Week van de Groeilamp zet opvoeding in de spotlights. © Maxime Petit

Roeselare pakt uit met Week van de Groeilamp

 1. Inge (57) en Dirk (58) verkopen villa van architect die voorgevel schoenfabriek Eperon d’Or ontwierp
  PREMIUM
  Izegem

  Inge (57) en Dirk (58) verkopen villa van architect die voorgevel schoenfa­briek Eperon d’Or ontwierp

  Iedereen kent de prachtige voorgevel van stadsmuseum en voormalige schoenfabriek Eperon d’Or, maar weinigen weten dat de man die de plannen tekende in diezelfde Prins Albertlaan nog een architecturaal pareltje heeft achtergelaten. In Villa Marie-José woonde bijna dertig jaar architect Charles Laloo, die er een echte art-deco-tempel van maakte. Huidige bewoonster Inge Wallays (57) verkoopt de imposante woning; die deel uitmaakt van het lokaal bouwkundig erfgoed, nu voor 395.000 euro.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Acht jaar na sluiting Parts & Components: bedrijventerrein wordt omgevormd tot park met 100 woningen
  PREMIUM
  Roeselare

  Acht jaar na sluiting Parts & Components: bedrijven­ter­rein wordt omgevormd tot park met 100 woningen

  De verlaten bedrijfssite van Parts & Components (P&C) langs de Dammestraat-West wordt de komende jaren omgeturnd tot woonpark. Projectontwikkelaar GML Estate uit Sint-Martens-Latem wil er een 100-tal stapelwoningen en appartementen neerpoten in een twee hectare groot park. De sloop van de bedrijfsgebouwen is aan de gang, na het bouwverlof start de realisatie van de eerste fase van het project dat de naam Dammepark kreeg.
 2. Steven vereeuwigt 70 biermerken op imposante mural bij Dranken Jo: “Elk biertje dat ik schilderde, moest eerst geproefd en goedgekeurd worden”
  PREMIUM
  Roeselare

  Steven vereeuwigt 70 biermerken op imposante mural bij Dranken Jo: “Elk biertje dat ik schilderde, moest eerst geproefd en goedge­keurd worden”

  200 werkuren, 70 biermerken en een muur met een oppervlakte van ruim 100 vierkante meter. Dat is kort samengevat het muurschilderij dat de Roeselaarse kunstenaar Steven Selschotter de voorbije maanden realiseerde op de gevel van Dranken Jo, de drankenhandel van Jo van Heesbeke langs de Populierstraat. “Veel brouwers zijn gecharmeerd. Ik hield al enkele gratis bakken bier over aan het werk”, lacht Jo.