Oude Stedelijke Begraafplaats Roeselare
Volledig scherm
Oude Stedelijke Begraafplaats Roeselare © CDR

Roeselare onderzoekt of Oude Stedelijke Begraafplaats beschermd kan worden

RoeselareOppositiepartij N-VA wil dat het stadsbestuur de Oude Stedelijke Begraafplaats volledig of gedeeltelijk laat beschermen als monument of stadsgezicht. Erfgoedschepen Dirk Lievens (CD&V) wil niet overhaast te werk gaan.

 1. Pieter Coolman met Roeselare onderuit in Aalst: “Sommige ploegmaats zag ik vandaag voor het eerst in een week”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Pieter Coolman met Roeselare onderuit in Aalst: “Sommige ploegmaats zag ik vandaag voor het eerst in een week”

  Nadat het alom gekende virus het team de voorbije weken flink in zijn greep had, kwamen de mannen van Roeselare duidelijk minder fris en zonder ritme aan de opslag in Aalst. De thuisploeg won zaterdag na een knappe prestatie met 3-0. Details bepaalden de einduitslag en dan praten we niet over de betwiste fase op het einde van de tweede set. De afwezigheid van de nog steeds besmette spelverdeler Stijn D’Hulst woog zwaarder door.
 2. N-VA pleit voor peukentegels aan horecazaken maar vangt bot
  Roeselare

  N-VA pleit voor peukente­gels aan horecaza­ken maar vangt bot

  N-VA is vragende partij om asbaktegels gratis ter beschikking van de Roeselaarse horeca te stellen. Die zouden volgens de oppositiepartij ook gratis door de stad geplaatst moeten worden op het openbaar domein, terwijl de horecauitbaters instaan voor het ledigen ervan. De meerderheid is geen fan. “Peukentegels sluiten te veel aan bij de wegwerpgewoonte van rokers. Wat nodig is, is een mentaliteitswijziging”, aldus schepen Stefaan Van Coillie (CD&V).
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.