Schepen Henk Kindt, gemeenteraadsvoorzitter Piet Delrue en algemeen directeur Geert Sintobin geven het goede voorbeeld.
Volledig scherm
Schepen Henk Kindt, gemeenteraadsvoorzitter Piet Delrue en algemeen directeur Geert Sintobin geven het goede voorbeeld. © Maxime Petit

Roeselare moedigt stadspersoneel aan om ook in coronatijden bloed te doneren

 1. Stad Roeselare stimuleert het kleine ontmoeten
  Roeselare

  Stad Roeselare stimuleert het kleine ontmoeten

  Stad Roeselare organiseert een wedstrijd om kleine ontmoetingen in de buurt aan te moedigen want ook die kunnen heel waardevol zijn. Plaats, rekening houdend met de gelde maatregelen, enkele tuinstoelen in de voortuin en neem de tijd voor een babbeltje met de mensen uit je buurt. Om dit te stimuleren, geeft de stad 15 fleece-dekentjes weg. Die kan je winnen door een foto te maken van een klein ontmoetingsmoment en deze te mailen naar samenleven@roeselare.be. De wedstrijd is enkel voor de inwoners van Roeselarenaars en per domicielieadres kan maar één dekentje gewonnen worden. De dekentjes gaan naar de eerste 15 personen die een foto insturen. De winnaars worden verwittigd wanneer ze hun fleecedekentje mogen oppikken. Is dit na één maand niet gebeurd, dan wordt de volgende die in aanmerking komt gecontacteerd. De actie loopt tot en met 14 maart.
 2. Straks Bon’Ap op hoek Molenstraat en Westlaan?
  Roeselare

  Straks Bon’Ap op hoek Molen­straat en Westlaan?

  Er zijn plannen voor een nieuwe Bon’Ap-maaltijdwinkel op de hoek van de Westlaan en de Molenstraat. Dat blijkt uit een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend bij de stad. Er is sprake van een rolstoeltoegankelijke nieuwbouw met overdekt terras, de aanleg van 22 parkeerplaatsen voor personeel en klanten, een fietsenstalling voor 16 fietsen en een eigen hoogspanningscabine. Rond de nieuwbouw wordt groenaanleg voorzien. Momenteel loopt het openbaar onderzoek betreffende deze vergunningsaanvraag. Het dossier is na afspraak in te kijken op het stadhuis bij het loket van de dienst Omgevingsvergunningen. Bezwaren kunnen tot en met 26 maart ingediend worden. Uiterlijk tegen 6 juni moet het stadsbestuur een beslissing nemen over het al dan niet verlenen van de vergunning.
 3. Jarige KMM Sint-Cecilia doet Koolskampse watertoren oplichten
  Koolskamp

  Jarige KMM Sint-Cecilia doet Koolskamp­se watertoren oplichten

  Wie woensdagavond in de omgeving van Koolskamp was, zal mogelijk wat vreemd opgekeken hebben toen hij naar de watertoren in de Steenstraat keek. Na zonsondergang lichtte het iconische bouwsel namelijk eenmalig op. De Koninklijke Muziekmaatschappij (KMM) Sint-Cecilia Koolskamp werd woensdag namelijk precies 75 jaar geleden opgericht in Het Handelshuis op het Koolskampse Dorpsplein. Veel festiviteiten naar aanleiding van die verjaardag zijn door de coronacrisis niet mogelijk, maar toch wou de muziekmaatschappij iets doen. Met een projectie op de watertoren maakten de muzikanten duidelijk dat ze iets te vieren hebben. Gelijktijdig toosten de leden van de muziekmaatschappij woensdag in hun eigen bubbel op het verleden en de toekomst van KMM Sint-Cecilia.
 1. Jeugdboekenmaand viert 50ste verjaardag! In deze 10 West-Vlaamse boekhandels vind je alvast je gading
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Jeugdboe­ken­maand viert 50ste verjaardag! In deze 10 West-Vlaam­se boekhan­dels vind je alvast je gading

  Voor het 50ste jaar op rij vieren we in maart de Jeugdboekenmaand. Dat is niet alleen een reden om massaal de neus in de boeken te steken, maar zeker ook om iedereen die het lezen mogelijk maakt in de kijker te zetten. En daarmee bedoelen we niet alleen de auteur, illustrator of de drukker, maar ook de mannen en vrouwen die de boeken tot bij ons brengen in de boekhandel. Daarom trokken wij op pad en selecteerden tien bijzondere West-Vlaamse boekhandels. Snuister je mee?
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen