Dochter Zoë Stockman, zoon Willem Stockman en vader Antoon Stockman verkochten tijdens ‘Een hart voor Willem’ ‘Vergeef -Me-Welletjes voor een Vergeet-Me-Nietje’ te voordele van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.
Volledig scherm
Dochter Zoë Stockman, zoon Willem Stockman en vader Antoon Stockman verkochten tijdens ‘Een hart voor Willem’ ‘Vergeef -Me-Welletjes voor een Vergeet-Me-Nietje’ te voordele van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. © Maxime Petit

Roeselare leert reanimeren ter nagedachtenis van dokter Willem Stockman: “Papa zou dolgelukkig en fier zijn moest hij hier aanwezig zijn”

Roeselare is dokter Willem Stockman en zijn passie voor reanimatie en orgaantransplantatie allesbehalve vergeten. Het Rode Kruis, AZ Delta, ARhus en stad Roeselare organiseerden zondag het evenement ‘Een hart voor Willem: leer reanimeren’. Dit niet alleen ter nagedachtenis van de populaire arts die in mei op 52-jarige onverwachts overleed, maar ook om zijn levenswerk verder te zetten. De vele aanwezigen leerden er reanimeren, kregen de kans om zich als orgaandonor te registeren en konden ‘Vergeef -Me-Welletjes voor een Vergeet-Me-Nietje’ kopen ten voordele van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding kopen. Heel de dag was dokter Stockman nooit ver weg. 

 1. Medewerkster van gemeente Ardooie schreef jarenlang geld over naar eigen rekening: gemeente eist 900.000 euro terug
  PREMIUM
  Ardooie

  Medewerk­ster van gemeente Ardooie schreef jarenlang geld over naar eigen rekening: gemeente eist 900.000 euro terug

  Ze had een woning, een flatje, hield van reizen, auto’s en dure kledij. Maar er ontplofte een kleine bom in het West-Vlaamse Ardooie in het voorjaar van 2016, toen aan het licht kwam dat gemeente- en OCMW-ontvanger I.P. duizenden euro’s naar een eigen rekening had overgeschreven. Snel bleek dat het gesjoemel al in 2004 begonnen was en dat er veel meer geld verdwenen was dan de 50.000 euro uit het eerste onderzoek. De reconstructie op de vooravond van de gerechtelijke afhandeling van de zaak toont hoe Ardooise gemeentecentjes in de verkeerde handen vielen.
 1. Wegomleiding rond site Belcroom opgeheven
  Roeselare

  Wegomlei­ding rond site Belcroom opgeheven

  De wegafsluitingen rondom het bedrijf Belcroom, dat eerder deze maand werd getroffen door een verwoestende brand, zijn weggenomen. Alle verkeer kan weer passeren door de Zwaaikomstraat en Kachtemsestraat. De wegafsluitingen waren aanvankelijk geplaatst om de veiligheid van iedereen op het terrein te garanderen. Door de vlotte sanerings- en opruimingswerken kan het openbaar domein weer vrijgegeven worden. Het captatieverbod op de Mandel en de Leie blijft wel van kracht. De gemeten waarden in het water en in het slib evolueren gunstig: de chemische stoffen verdunnen in het water. De Vlaamse Milieumaatschappij voert op vrijdag 30 oktober nog enkele testen uit. De stad hanteert het voorzichtigheidsprincipe en wacht tot na het weekend van 1 november de resultaten af vooraleer het oppompen op de Mandel en de Leie weer toe te laten.
 2. Na monsterbrand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken
  Roeselare

  Na monster­brand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken

  Zeventigers Odette Verbeke en Eric Rosseel mogen, net als andere omwonenden van het uitgebrande bedrijf Belcroom, weer naar hartelust groenten uit eigen tuin eten en hun regenwater gebruiken zoals voorheen. Bijna twee weken lang was dat verboden. Metingen hebben echter uitgewezen dat de bodem noch het regenwater onrustwekkend vervuild zijn door de brand. Ook de bloed- en urinestalen, genomen bij hulpverleners die langdurig in de vuurlinie stonden, leverden geen onrustwekkende resultaten op.