Roeselare hing de vredesvlag uit.
Volledig scherm
Roeselare hing de vredesvlag uit. © Facebook Stad Roeselare

Roeselare laat vredesvlag wapperen voor kernwapenvrije wereld

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Roeselare zoekt sportmonitoren
  Roeselare

  Roeselare zoekt sportmoni­to­ren

  Sport #VANRSL zoekt nog enkele gemotiveerde en sportieve krachten om het lesgeversteam te versterken. Verdien je graag een centje bij tijdens de vakanties? Ben je zelf sportief en beschik je over een stevige dosis energie? Dan ben jij mogelijk de juiste persoon voor de job. Concreet ga je via een monitorenovereenkomst tijdens de schoolvakanties en naschools sportief aan de slag met jongeren. Meer info en aanmelden op sport.roeselare.be/word-sportmonitor.
 3. Griezelen in Zuid West-Vlaanderen: negen tips voor een geslaagde Halloween
  PREMIUM
  Zuid West-Vlaanderen

  Griezelen in Zuid West-Vlaanderen: negen tips voor een geslaagde Halloween

  Het griezeligste feest van het jaar nadert met rasse schreden. Aan heel wat Vlaamse voordeuren kan je nu al pompoenen, spookjes of heksen spotten, terwijl wij onze keukenkast alvast aanvulden met wat extra snoep. De gevolgen van corona dunden het traditioneel rijke aanbod in het zuiden van West-Vlaanderen ook dit jaar helaas wat uit, maar dat neemt niet weg dat er flink gegriezeld kan worden in aanloop naar 31 oktober.
 4. Vicky ruilt plantjes in eerste stekjesbieb van de streek: “Andere liefhebbers een plezier doen met je overschotjes”
  Ingelmunster

  Vicky ruilt plantjes in eerste stekjes­bieb van de streek: “Andere liefheb­bers een plezier doen met je overschot­jes”

  Boekenruilkastjes in het straatbeeld raken stilaan ingeburgerd, maar een ‘stekjesbieb’ is nog vrij nieuw in onze contreien. In dat concept kan je een eigen stekje van een kamer- of vetplant ruilen tegen dat van iemand die ze ook aanbiedt. Vicky Bourgoy (45) uit de Lammekensknokstraat heeft zo’n ruilkast voor haar huis staan en wil iedereen met groene vingers motiveren om mee te ruilen.