Schepen Nathalie Muylle en burgemeester Kris Declercq lieten de tijdscapsule in de put zakken die straks afgedekt wordt met de vloerplaat van het nieuwe stadhuis.
Volledig scherm
Schepen Nathalie Muylle en burgemeester Kris Declercq lieten de tijdscapsule in de put zakken die straks afgedekt wordt met de vloerplaat van het nieuwe stadhuis. © Maxime Petit

Roeselare laat bericht voor de toekomst na: stad begraaft tijdscapsule onder duurzaamste stadhuis van Vlaanderen

RoeselareDe menukaart van driesterrenrestaurant Boury, de elpee van Kevin & Mario, een fles Rodenbach en een gedicht van stadsdichter Edward Hoornaert. Het zijn maar enkele van de typisch Roeselaarse spullen die maandagmiddag in een tijdscapsule begraven werden op de werf van het nieuwe stadhuis. Tegen het voorjaar van 2024 moet het duurzaamste stadhuis van Vlaanderen de deuren openen.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.