Schepen voor mobiliteit Griet Coppé, Caro de Brouwer, Country Manager voor Fastned Belgium, Sara Veldhuizen, Head of Location Development Europe bij Fastned, burgemeester/voorzitter WVI Kris Declercq
en algemeen directeur WVI, Geert Sanders
Volledig scherm
Schepen voor mobiliteit Griet Coppé, Caro de Brouwer, Country Manager voor Fastned Belgium, Sara Veldhuizen, Head of Location Development Europe bij Fastned, burgemeester/voorzitter WVI Kris Declercq en algemeen directeur WVI, Geert Sanders © RV

Roeselare krijgt snellaadstation waar tot 16 elektrische voertuigen tegelijk kunnen opladen

RoeselareDe West-Vlaamse Intercommunale (WVI) selecteerde het Europese snellaadbedrijf Fastned voor de realisatie van vijf grote snellaadstations op enkele van haar bedrijventerreinen. Volgend jaar wordt er alvast een dergelijk station gerealiseerd op Nieuwe Abele.

 1. Bloedvoorraad onder druk, Roeselaars donorcentrum roept op om bloed te geven
  Roeselare

  Bloedvoor­raad onder druk, Roeselaars donorcen­trum roept op om bloed te geven

  Het Roeselaarse donorcentrum roept via sociale media op om solidair te zijn en bloed te doneren. Door de vakantie staat de bloedvoorraad onder druk. Om bloed of plasma te gaan geven in het centrum aan het Stationsplein is het wel noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan via het nummer 0800/777.00 of www.rodekruis.be. Je moet trouwens geen schrik hebben dat je geen bloed mag geven door het coronavaccin. Wie gevaccineerd is, mag 48 uur na zijn vaccinatie alweer bloed geven, als er zich geen problemen hebben voorgedaan.
 1. Realisatie nieuw speelplein aan Finse piste loopt vertraging op
  Lichtervelde

  Realisatie nieuw speelplein aan Finse piste loopt vertraging op

  De aanleg van het nieuwe speelpleintje aan de Finse piste, op een terrein ter hoogte van de fietsdoorsteek tussen de Nieuwstraat en de P. Denyslaan, loopt wat vertraging op. Door het gebrek aan grondstoffen kampt de speelpleinbouwer met een lange levertermijn waardoor de termijn van halfweg augustus niet meer haalbaar is. De gemeente Lichtervelde laat weten dat de nieuwe timing midden september is. De nieuwe speelzone zal bestaan uit een groot centraal klimkasteel, een kabelbaan en enkele toestellen voor de allerkleinsten. De toestellen worden geplaatst in een zandzone die dient als valbeveiliging.