Schepen Hostekint, Mister Gay Belgium 2017 Jamie Deblieck en Deniza Miftari samen met enkele bewoners van de Roeselaarse woonzorgcentra die een steentje bijdroegen bij het maken van de indrukwekkende regenboogvlag.
Volledig scherm
Schepen Hostekint, Mister Gay Belgium 2017 Jamie Deblieck en Deniza Miftari samen met enkele bewoners van de Roeselaarse woonzorgcentra die een steentje bijdroegen bij het maken van de indrukwekkende regenboogvlag. © Maxime Petit

“Roeselare is er voor iedereen”: stad hijst indrukwekkende regenboogvlag en maakt werk van regenboogactieplan

RoeselareMet de onthulling van de meest creatieve en één van de grootste regenboogvlaggen van Vlaanderen en twee regenboogzebrapaden toonde Roeselare maandag op de Internationale dag tegen holebi- en transfobie dat de Rodenbachstad er is voor iedereen. Bovendien wordt er ook werk gemaakt van een regenboogactieplan.

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. ARhus-filialen Beveren en Gitsestraat nemen even vakantie
  Roeselare

  AR­hus-filialen Beveren en Gitse­straat nemen even vakantie

  De zomervakantie is voor velen het moment om nog eens te ontsnappen naar een andere wereld via het lezen van een boek. ARhus speelt hier op in, want het kenniscentrum op De Munt en het filiaal in Rumbeke blijven de hele zomer open, behalve op 21 juli en 15 augustus. Het ARhus Café is wel dicht van 21 juli tot en met 7 augustus. Ook de filialen in de Gitsestraat en in Beveren knijpen er even tussenuit. ARhus Gitsestraat sluit de deuren van 16 tot en met 30 juli, ARhus Beveren is dicht van 3 tot en met 13 augustus.
 3. Bootcamp leert je de zorg voor jezelf centraal te zetten
  Roeselare

  Bootcamp leert je de zorg voor jezelf centraal te zetten

  De ‘Roeselaarse Coalitie tegen Burn-out’ organiseert op 14, 15 en 16 juli de ‘No stress bootcamp’, een driedaags programma met lichaamsgerichte oefeningen, dialoog, meditatie- en stemtechnieken die je leert hoe je de zorg voor jezelf kan bewaken en veilig stellen. Deze bootcamp, inclusief vegetarische lunches en versnaperingen, vindt plaats in zaal Rinus op de Beverseaardeweg 29. Deelnemen kost 15 euro. Meer info of inschrijven op avansa-mzw.be of 056/26.06.00.