De vzw Albrecht Rodenbach en de Marnixring zorgen voor verschillende herdenkingsactiviteiten rond Hugo Verriest. We zien hen hier samen aan het standbeeld van Verriest in de gelijknamige straat
Volledig scherm
De vzw Albrecht Rodenbach en de Marnixring zorgen voor verschillende herdenkingsactiviteiten rond Hugo Verriest. We zien hen hier samen aan het standbeeld van Verriest in de gelijknamige straat © Sam Vanacker

Roeselare herdenkt Hugo Verriest met expo en stadswandeling: “De eerste priester die opkwam voor de taalrechten van het volk”

RoeselareOp 27 oktober zal het precies honderd jaar geleden zijn dat Hugo Verriest overleed. Hij stond mee aan de wieg van de Vlaamse Beweging en was destijds een van de leermeesters van Albrecht Rodenbach. Deze maand wordt hij in Roeselare herdacht met een tentoonstelling in de Augustijnenkerk, een stadswandeling en een culturele avond in het Klein Seminarie.

  1. Staking bij Roeselaarse postbodes over te hoge werkdruk opgeheven na overleg
    Roeselare

    Staking bij Roeselaar­se postbodes over te hoge werkdruk opgeheven na overleg

    De Roeselaarse postbodes legden dinsdag en woensdag het werk neer. Ze waren boos omdat de werkdruk te veel gestegen was door een nieuwe werkregeling en bezorgd over de staat van hun voertuigen. Hierdoor werd er amper post bedeeld en ook maar 18 van de 38 krantenrondes gingen door. De vakbonden en de directie van bpost gingen rond de tafel en er werd beslist om de reorganisatie opnieuw te bekijken. Tot dan moet niemand overuren maken. De postbodes gingen woensdag nog opnieuw aan de slag.