Met behulp van de app ObsIdentify  en een naslagwerk over wilde bloemen speurde milieuambtenaar Martine Lakiere naar bloemetjes in een afgebakende vierkante meter van het ongemaaide gras op het de Coninckplein.
Volledig scherm
Met behulp van de app ObsIdentify en een naslagwerk over wilde bloemen speurde milieuambtenaar Martine Lakiere naar bloemetjes in een afgebakende vierkante meter van het ongemaaide gras op het de Coninckplein. © CDR

Roeselare geeft goede raad na ‘Maai Mei Niet’: “Door wat minder in de tuin te werken, oogt die straks mooier”

RoeselareRoeselare sloot zaterdag de actie ‘Maai Mei Niet’, waarbij grasbermen, pleintjes en bermen een maand lang niet gemaaid werden, af met een bloementelmomentje op het de Coninckplein. Na een maand niet maaien, steken her en der gekleurde bloemhoofdjes de kop op, wat voor de stad voldoende is om ook meer in te zetten op biodiversiteit.

  1. Eerste poolbar in België The Bull viert vandaag 30ste verjaardag: “Vroeger stond competitie centraal, nu zien we vooral veel liefhebbers”
    PREMIUM
    Roeselare

    Eerste poolbar in België The Bull viert vandaag 30ste verjaardag: “Vroeger stond competitie centraal, nu zien we vooral veel liefheb­bers”

    Precies dertig jaar geleden streek de eerste poolbar in België neer in Roeselare. Jean Geebelen en Myriam Gernaey openden op 14 juni 1991 The Bull in de voormalige vestiging van supermarktketen Aldi. Later zou de zaak nog uitgebreid worden met een whiskyshop. “De film ‘The Color of Money’ gaf de sport een duw in de rug. Wij hadden precies dezelfde tafels, omdat ze uit Amerika werden geïmporteerd.”