Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Joke Couvreur

Roeselare bevraagt inwoners over de speelruimtes in de stad

 1. VMS geeft vzw D.O.G.B.O.-DOGBO financiële duw in de rug

  VMS geeft vzw D.O.G.B.O.-DOG­BO financiële duw in de rug

  De Vrije Middelbare School (VMS) schonk een cheque ter waarde van 540 euro aan D.O.G.B.O.-DOGBO vzw. Dogbo is de stad in het West)Afrikaanse Benin waar Roeselare al enkele jaren een stedenband mee heeft en de vzw steunt sociale projecten in die stad. Henk Kindt, tot eind vorig jaar schepen voor Noord-Zuiddialoog, werd enkele malen door de VMS uitgenodigd om te spreken over de band tussen Roeselare en Dogbo waarop de leerlingen acties opzetten om geld in te zamelen en zo de vzw te steunen. Leerlinge Rhune Putman gaat tijdens de paasvakantie met een Roeselaarse delegatie mee naar Dogbo en zal daar het geld overhandigen.
  Roeselare
 2. Burgemeesters reageren op definitieve tracé van Ventilus-hoogspanningslijn: “Een grote teleurstelling dat het dit maar is”
  PREMIUM

  Burgemees­ters reageren op definitie­ve tracé van Ventilus-hoogspan­nings­lijn: “Een grote teleurstel­ling dat het dit maar is”

  “Voor ons is het realiseren van een volledig ondergrondse variant op gelijkstroom de meest duurzame oplossing”, klinkt het bij de CD&V-burgemeesters. Bert Maertens zit met twijfels. “Ik ben hier niet onverdeeld gelukkig mee, nee.” Marc Doutreluingne vindt het dan weer een eerlijk voorstel. Lees hier de reacties van de burgemeesters op de tracé van de Ventilushoogspanningslijn.
  Torhout, Zedelgem, Izegem