Het zwaar getroffen Pepinster.
Volledig scherm
Het zwaar getroffen Pepinster. © EPA

Roeselare betuigt medeleven met slachtoffers zware overstromingen, Natourcriterium start met minuut stilte

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Amerikaanse megaband R.E.M. promoot cocktails van pop-upbar Electrolite: “De manager wil al op bezoek komen naar Lichtervelde”
  Lichtervelde

  Amerikaan­se megaband R.E.M. promoot cocktails van pop-upbar Electroli­te: “De manager wil al op bezoek komen naar Lichtervel­de”

  Mike Loose en Kristin Potargent blijven Lichtervelde op de wereldkaart zetten met hun R.E.M.-themabar. Het management van de Amerikaanse band, waarmee ze ondertussen een heel goede band hebben, maakte reclame voor Bar Electrolite op hun socials. De kleine cocktailbar is voortaan twee maanden lang elke donderdag en vrijdag open voor het publiek.
 2. Consulent Hanne werkt vaak met jongeren: “Sommigen hebben schrik om na corona terug te keren naar het normale”
  Sint-Eloois-Winkel/Gullegem

  Consulent Hanne werkt vaak met jongeren: “Sommigen hebben schrik om na corona terug te keren naar het normale”

  Studenten trekken vanaf nu weer fysiek naar de hogeschool. Een zegen, na het afstandsonderwijs omwille van corona, denk je dan. Maar dat geldt niet voor iedereen. “Faalangst slaat soms toe, onzekerheid is troef”, weet Hanne Demuyzere (40) van Forse uit Sint-Eloois-Winkel die als psychopedagogisch consulent dagelijks geconfronteerd wordt met problemen waarmee jongeren kampen. “Maar in het bedrijfsleven is het net zo. Onze Zuid-West-Vlaamse ondernemerszin heeft ook een keerzijde die zwaar weegt op veel mensen.”