Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Getty Images

Roeselare beantwoordt al je vragen over zonnepanelen

 1. Diamant voor Frans en Liliane
  Roeselare

  Diamant voor Frans en Liliane

  Frans Deleu en Liliane Vincke vieren de 60e verjaardag van hun huwelijk. Het diamanten paar werd op 28 juli 1961 in de echt verbonden in het Roeselaarse stadhuis. Ze bezegelden hun liefde met drie kinderen. Ondertussen is de familie uitgebreid met vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Vandaag genieten Frans en Liliane van hun welverdiend pensioen, maar in het verleden verdiende Frans de kost als zelfstandig schilder. Liliane nam het huishouden en de zorg voor de kinderen voor haar rekening.
 2. Roeselaarse klokken, een zeldzaamheid in Vlaanderen, krijgen eigen volksfeest: “We willen iedereen tonen dat we iets bijzonders doen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselaar­se klokken, een zeldzaam­heid in Vlaanderen, krijgen eigen volksfeest: “We willen iedereen tonen dat we iets bijzonders doen”

  De Roeselaarse Klokkengilde trekt alle registers open, zodat de klokken van de Sint-Michielstoren ook in de toekomst nog manueel geluid zouden worden - dat gebeurt nog amper in Vlaanderen. Nu al tellen ze af naar 2023, wanneer de Roeselaarse familie Matyn exact 100 jaar actief is als klokkenluiders. Een blik op de uitgebreide plannen, met onder andere een volksfeest én het gieten van een volledig nieuwe klok op een stadsplein. “Het zou mooi zijn als we de stad in beweging zouden krijgen zoals ten tijde van ‘Fata Morgana’.”