Cultuurcentrum De Spil
Volledig scherm
Cultuurcentrum De Spil © Maxime Petit

Roeselaarse volksverhalen gezocht

 1. Gits krijgt terug een eigen supermarkt dankzij Geert Vandecapelle, zoon Victor (26) en boezemvriend Lukas (28): “Wachten tot na de rioleringswerken was geen optie”
  Gits

  Gits krijgt terug een eigen supermarkt dankzij Geert Vandecapel­le, zoon Victor (26) en boezem­vriend Lukas (28): “Wachten tot na de riolerings­wer­ken was geen optie”

  Sinds de sluiting van de Carrefour zit Gits nu al een jaar zonder eigen supermarkt, maar vanaf 13 oktober komt daar verandering in. Geert Vandecapelle, die ook de Proxy Delhaizes in Staden en Langemark runt, neemt er een derde zaak bij. Zijn zoon Victor (26) en diens beste vriend Lukas (28) worden de gezichten van de nieuwe supermarkt.
 2. Schepenen tonen zich van hun sportiefste kant tijdens training Younited Belgium
  Roeselare

  Schepenen tonen zich van hun sportief­ste kant tijdens training Younited Belgium

  Bijzondere gasten donderdag op de laatste training van Younited Belgium, het voetbalteam van kwetsbare mensen dat speelt onder de vleugels van SK Roeselare-Daisel. Schepenen Bart Wenes en José Debels (CD&V) trokken hun voetbalschoenen aan om mee te trainen en vervolgens een match te spelen, terwijl burgemeester Kris Declercq (CD&V) de aftrap kwam geven. “Het is 20 kilo geleden dat ik nog gespeeld heb”, lacht schepen Wenes. “Maar we hebben wel allebei een verleden bij KSV Rumbeke”, pikt schepen Debels in. Elke donderdagochtend traint Younited Belgium op Schiervelde. “Telkens zijn er 6 à 8 spelers present”, vertelt trainer Davy Verbeure. “We zijn heel blij dat de schepenen en de burgemeester ondanks hun drukke agenda toch de tijd nemen voor ons. Deze ploeg maakt het verschil. Ik ben ondertussen trainer sinds oktober 2018 en zie dat de spelers stappen vooruit zetten. Vandaag sluiten we ons seizoen af, heropstarten doen we straks met een tweedaagse kampeeruitstap.”
 3. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 1. Leerkracht stuurt open brief naar burgemeester na dodelijk ongeval Marthe (23) in Roeselare: “Bescherm uw zonen en dochters”
  Roeselare

  Leerkracht stuurt open brief naar burgemees­ter na dodelijk ongeval Marthe (23) in Roeselare: “Bescherm uw zonen en dochters”

  Het ongeval van vrijdagnacht in Roeselare waarbij fietsster Marthe Hanssens (23) na een avondje stappen op de openingsavond van de Batjes werd doodgereden, blijft nazinderen in de stad. Leerkracht in de derde graad van de VISO-school in Roeselare Thomas Ryon (32) kroop in zijn pen en schreef een open brief naar burgemeester Kris Declercq (CD&V). Met één duidelijke boodschap: “Doe er alles aan om onverantwoord rijgedrag van onze straten te halen.” De integrale versie van de open brief…
 2. Zomerspeelplaats krijgt smotspot met gratis zonnecrème
  Roeselare

  Zomerspeel­plaats krijgt smotspot met gratis zonnecrème

  De zomervakantie wordt vrijdag afgetrapt en voor Groen-raadslid Bert Wouters was dit reden genoeg om tijdens de gemeenteraad te informeren naar wat de plannen van de stad zijn met de speelpleinwerking in combinatie met mogelijke tropische temperaturen. “Ouders die hun kind volledig roodverbrand of met een zonneslag terugkrijgen, zullen waarschijnlijk niet happy zijn. Heeft de stad een plan klaar om in te grijpen indien nodig? Hebben de verschillende speelpleinwerkingen voldoende schaduwruimte ter beschikking? Andere maatregelen?”, vraagt Wouters zich af. Jeugdschepen Matthijs Samyn (CD&V) laat weten dat er altijd zonnecrème aanwezig is op de speelpleinwerkingen en tijdens de zomerkampen. “De kinderen worden ook voldoende ingesmeerd. We voorzien daarnaast ook op een speelse manier impulsen om ervoor te zorgen dat de kinderen voldoende drinken en dus voldoende vocht binnen hebben. Verder verdelen we zonnepetjes, organiseren we extra momenten in de schaduw of worden extra speelzones in de schaduw voorzien. Nieuw dit jaar is de ‘smotspot’, een paal met gratis zonnecrème aan de zomerspeelplaats op het Stationsplein. Ook aan de skatecontainer is er gratis zonnecrème, net zoals in de preventiebox ‘Hou je maten in de gaten’ en tijdens sportactiviteiten.”