Roeselare Younited Belgium 5 jaar
Volledig scherm
Roeselare Younited Belgium 5 jaar © CDR

Roeselaarse voetbalploeg voor dak- en thuislozen blaast vijf kaarsjes uit: “Younited Belgium heeft mijn leven veranderd”

RoeselareYounited Belgium, de Roeselaarse voetbalploeg waarbij de sport gebruikt wordt als middel tot re-integratie van bijzonder kwetsbare mensen, mag op zijn vijfde verjaardag een succes genoemd worden. De spelers, supporters en begeleiders vinden in het team niet alleen ploegmaten, maar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn en groeien. “Younited Belgium is voor mij meer dan een hobby. Het team brengt kameraadschap, is een ontmoetingsplek en zorgt ervoor dat ik mezelf meer onder controle heb”, getuigt speler Michael De Meyer.

  1. Fleurig presentje voor Roeselarenaars die stad helpen vergroenen
    Roeselare

    Fleurig presentje voor Roeselaren­aars die stad helpen vergroenen

    Schepenen Michèle Hostekint (Vooruit) en Francis Debruyne (CD&V) deelden woensdagmiddag plantjes van stokrozen en lage zonnebloemen uit op de site van de Stedelijke Ateliers. Op die manier wilden ze iedereen bedanken die zich inzet voor een biodiversere stad. “Het gaat om mensen die een gevel- of tegeltuintje lieten aanleggen of dat van plan is, alle deelnemers aan de groen- en bebloemingswedstrijd De Gouden Tuin, en alle deelnemers aan de Wildste Wijkchallenge”, duiden de schepenen het initiatief. De plantjes die ze bedeelden werden op vraag van de stad door het VABI opgekweekt en vandaag verdeeld. Zowel stokrozen als zonnebloemen stellen niet zoveel eisen aan hun groeiplaats en zijn perfect om in een stedelijke omgeving te planten. “Met al die mooie bloemen krijgt de biodiversiteit een extra boost en het straatbeeld wordt er alleen maar kleuriger en fleurig van. Het is de bedoeling om deze actie ook de komende jaren verder te zetten. Al wie in Roeselare een gevel-of tegeltuintje aanlegt, mee zorgt voor een mooie bebloeming en de stad zo helpt om meer te ontharden en vergroening, zal een extra kadootje krijgen in de vorm van een zonnebloem en/of stokroos.”