Damienne Cottens en Fangio Hoorelbeke
Volledig scherm
Damienne Cottens en Fangio Hoorelbeke © Henk Deleu/Maxime Petit

Roeselaarse scholen kreunen onder besmettingen: MSKA overweegt volledige overschakeling op afstandsonderwijs, derde graad VTI volgt al les van thuis

RoeselareHet aantal coronabesmettingen stijgt zienderogen in het Roeselaars secundair onderwijs. Binnen de katholieke scholengroep Sint-Michiel zijn er verschillende scholen waar tal van klassen afstandsonderwijs volgen. In het MSKA, de middelbare school van het gemeenschapsonderwijs, wordt overwogen om volledig over te schakelen naar afstandsonderwijs.

 1. Bewoners Groenpark-Meiboom en stad maken buurt groener en verkeersveiliger via allereerste burgerbegroting
  Roeselare

  Bewoners Groen­park-Mei­boom en stad maken buurt groener en verkeers­vei­li­ger via allereer­ste burgerbe­gro­ting

  Meer groen, meer verkeersveiligheid en de invoering van een algemene zone 30 in de buurt. Dat zijn de voornaamste projecten waarin de inwoners van de wijk Groenpark-Meiboom zullen investeren met de 100.000 euro die ze krijgen van de stad in het kader van de allereerste Roeselaarse burgerbegroting. Die wordt een succes genoemd en krijgt in het najaar een vervolg. Dan krijgen de inwoners van Krottegem de kans om te bepalen wat er in hun wijk gebeurt met een budget van 200.000 euro.
 2. Oewist?-project zoekt vrijwilligers
  Roeselare

  Oe­wist?-pro­ject zoekt vrijwilli­gers

  Het Oewist?-project, een samenwerking tussen de stad Roeselare en de dienstencentra van Motena, zoekt vrijwilligers om eenzame 65-plussers een bezoekje te brengen. De signalen en noden die de vrijwilligers tijdens deze gesprekken oppikken, geven ze door zodat de dienstencentral en de stad op zoek kunnen naar oplossingen. Interesse om vrijwilliger te worden bij Oewist? Op donderdag 9 juni om 19 uur wordt er een infomoment georganiseerd in dienstencentrum Schiervelde langs de Schierveldestraat. Via https://www.roeselarevrijwilligt.be kan je je kandidaat stellen.