Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Shutterstock / Thomas Dekiere

Roeselaarse Scatto VTT en cyclo aan 10e editie toe

 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Vivesstudenten maken alcoholische wortelcocktail ‘Karrot Genot’ uit reststroom: “Te veel worteltjes worden afgekeurd omwille van hun vorm”
  Roeselare

  Vivesstu­den­ten maken alcoholi­sche wortelcock­tail ‘Karrot Genot’ uit reststroom: “Te veel worteltjes worden afgekeurd omwille van hun vorm”

  Zes studenten agro- en biotechnologie van VIVES campus Roeselare ontwikkelden een alcoholische wortelcocktail die ze op de markt brengen onder de noemer ‘Karrot Genot’. De studenten willen daarmee de grote reststroom van de voedingsindustrie aankaarten. “in België, Nederland en het westen van Duitsland worden er elk jaar 318.000 ton wortelen weggegooid.”