Het is vrij zeker dat de 50 dagen er niet zullen uitzien als de 100 dagen van begin dit jaar.
Volledig scherm
Het is vrij zeker dat de 50 dagen er niet zullen uitzien als de 100 dagen van begin dit jaar. © Maxime Petit

Roeselaarse laatstejaarsstudenten vieren door corona geen 100-, maar 50 dagen

RoeselareDoor Covid-19 valt de 100 dagenviering van de laatstejaars in het secundair onderwijs in het water. In Roeselare is beslist dat in 2021 het afscheid van het middelbaar niet op de traditionele datum in januari gebeurt, maar wel op 30 april. Het wordt een 50 dagenviering. Om de festiviteiten veilig te laten verlopen wordt een charter opgesteld. “Wat telt, is dat we ons eigen feest krijgen, ondanks corona", zegt Sam Goethals van het 100 dagencomité.

 1. Vlamingen willen met zelfgemaakte boot van zeven vierkante meter Atlantische Oceaan over: “Overleven op gevriesdroogde voeding en gezuiverd zeewater”
  PREMIUM
  Kortrijk / Gent / Dendermonde

  Vlamingen willen met zelfgemaak­te boot van zeven vierkante meter Atlanti­sche Oceaan over: “Overleven op gevries­droog­de voeding en gezuiverd zeewater”

  De Kortrijkse ingenieur Gijs Vanden Bogaerde (32), botenbouwer Koen De Gezelle uit Gent (47) en de Dendermondse avonturier Jelle Veyt (34) zijn klaar om begin februari in hun zelfgemaakte roeiboot de Atlantische Oceaan over te steken. Een overlevingstocht van 7.000 kilometer, tussen Portugal en de Verenigde Staten, op amper zeven vierkante meter. Een strijd tegen de natuurelementen, maar ook en vooral tegen zichzelf.
 2. Krokussen bekennen al kleur in Westlaan
  Roeselare

  Krokussen bekennen al kleur in Westlaan

  Vorige week kregen we nog een sneeuwtapijtje over ons heen, maar wie door de Westlaan in Roeselare passeert, krijgt al meteen last van lentekriebels. Met nog bijna twee volledige wintermaanden voor de boeg, steken daar in de middenberm de eerste krokussen al voorzichtig hun kopjes boven de grond. Velen staan zelfs al te bloeien, wat al doet verlangen naar beter weer en ook wat hoop geeft in barre coronatijden. Krokussen bloeien normaal vooral in februari en maart, maar de Roeselarenaars krijgen nu al voorsmaakje. Nog even geduld en straks komen ook de paaslelies piepen.
 1. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift

 2. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt