Michel Veracx bij een van de klokken in de Sint-Michielstoren die nog manueel geluid worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Veracx bij een van de klokken in de Sint-Michielstoren die nog manueel geluid worden. © CDR

Roeselaarse klokken, een zeldzaamheid in Vlaanderen, krijgen eigen volksfeest: “We willen iedereen tonen dat we iets bijzonders doen”

RoeselareDe Roeselaarse Klokkengilde trekt alle registers open, zodat de klokken van de Sint-Michielstoren ook in de toekomst nog manueel geluid zouden worden - dat gebeurt nog amper in Vlaanderen. Nu al tellen ze af naar 2023, wanneer de Roeselaarse familie Matyn exact 100 jaar actief is als klokkenluiders. Een blik op de uitgebreide plannen, met onder andere een volksfeest én het gieten van een volledig nieuwe klok op een stadsplein. “Het zou mooi zijn als we de stad in beweging zouden krijgen zoals ten tijde van ‘Fata Morgana’.”

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Yoran Deleu en Club Roeselare openen seizoen met een 7 op 9: “Zege op Ardooie is opsteker van formaat”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Yoran Deleu en Club Roeselare openen seizoen met een 7 op 9: “Zege op Ardooie is opsteker van for­maat”

  Vorige zondag keerde tweedeprovincialer Club Roeselare na een korte trip naar Ardooie met de drie punten huiswaarts. De manschappen van coach Franky Mestdagh wonnen er met 1-3 en kunnen dankzij een zeven op negen van een prima competitiestart spreken. Roeselare deelt na drie speeldagen de leiding met Kortemark en Veurne. Zondag komt SK Snaaskerke langs in het Rodenbachstadion.
 3. Nachtopvang zoekt helpende handen
  Roeselare

  Nachtop­vang zoekt helpende handen

  In nachtopvang De Noorderbrug in de Noordlaan kunnen dak- en thuislozen elke nacht terecht voor een bed, een broodmaaltijd, een douche en een babbel. Om de werking optimaal te laten verlopen, is De Noorderbrug op zoek naar extra vrijwilligers. Ben jij sociaal, vind je kleine huishoudelijke taken doen geen probleem en sta je open voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen? En heb je zin om één of twee nachten per maand samen met een vaste begeleider mee te werken aan dit warme initiatief? Stel je dan kandidaat via Roeselare Vrijwilligt.