Filip Deforche van café Geselle in Roeselare heeft enkel een vaste telefoonlijn (op batterijen), maar geen smartphone of tablet. Hij is dus niet in staat om het Covid Safe Ticket van klanten te scannen. De overheid laat weten dat de wet geen uitzonderingen toestaat en dat de man dus een boete riskeert.
Volledig scherm
PREMIUM
Filip Deforche van café Geselle in Roeselare heeft enkel een vaste telefoonlijn (op batterijen), maar geen smartphone of tablet. Hij is dus niet in staat om het Covid Safe Ticket van klanten te scannen. De overheid laat weten dat de wet geen uitzonderingen toestaat en dat de man dus een boete riskeert. © vdi

Roeselaarse cafébaas Filip heeft geen smartphone of tablet en kan het Covid Safe Ticket dus ook niet scannen: “Ik wil gerust controleren, maar de overheid voorziet geen alternatief”

RoeselareVoortaan zal je ook in Vlaanderen het Covid Safe Ticket moeten voorleggen als je op café, restaurant, naar de bioscoop of fitnessclub wil. Klanten die geen smartphone (mee) hebben, kunnen op voorhand een vaccinatiecertificaat downloaden of per post laten opsturen. Horeca-uitbaters in dezelfde situatie hebben zoveel geluk niet. “Wij hebben wel een smartphone of tablet nodig om alles te kunnen scannen. Die heb ik niet en ik wil ook niet gedwongen worden me er één aan te schaffen”, aldus de Roeselaarse cafébaas Filip Deforche (63).

 1. Dennis Deroey (Roeselare) stoomt zich klaar voor de topontmoeting tegen ex-ploeg Aalst: “We gaan altijd voor de overwinning”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Dennis Deroey (Roeselare) stoomt zich klaar voor de topontmoe­ting tegen ex-ploeg Aalst: “We gaan altijd voor de overwin­ning”

  Na een korte onderbreking - geen Champions League en geen clash tegen Maaseik - maakt Knack Roeselare zich klaar voor de topontmoeting tegen Lindemans Aalst. Iedereen bij Roeselare tekent na een afzonderingsperiode weer present. Zonder verdere tegenberichten kan er zaterdag opnieuw gevolleybald worden. “Het blijft afwachten in deze onzekere tijden. Maar we veronderstellen, we rekenen er zelfs op, dat we kunnen spelen”, bevestigt libero Dennis Deroey.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. JMA brengt muziek uit de tijd van Rodenbach
  Roeselare

  JMA brengt muziek uit de tijd van Rodenbach

  Het Jeugd Muziekatelier (JMA) organiseert op woensdag 9 februari een Rodenbachconcert voor het brede publiek. Dit om 19 uur in zaal Het Verzonken Kasteel in ARhus op De Munt. Ze zullen er de figuur van Albrecht Rodenbach toelichten en leerlingen en leraars brengen er muziek uit zijn tijd. Dit op fluit, gitaar, klarinet, saxofoon en viool. Het concert is gratis, maar toeschouwers worden wel gevraagd de veiligheidsmaatregelen na te leven.