Het Roeselaars Minivoetbal (RMV) is 50 jaar jong en mag zich voortaan koninklijk noemen.
Volledig scherm
Het Roeselaars Minivoetbal (RMV) is 50 jaar jong en mag zich voortaan koninklijk noemen. © Eddy Huughe

Roeselaars Minivoetbal viert 50ste verjaardag met koninklijke titel

Het Roeselaars Minivoetbal (RMV) had het voorbije weekend twee redenen om feest te vieren. Niet alleen is de sportvereniging 50 jaar actief, voortaan draagt ze ook de titel koninklijk.

 1. Scheidsrechters KRMV zetten punt achter 50e seizoen met gemoedelijk samenzijn

  Scheids­rech­ters KRMV zetten punt achter 50e seizoen met gemoede­lijk samenzijn

  Met een gezellige bijeenkomst in restaurant Petrouska aan het Roeselaarse Stationsplein zetten de scheidsrechters van het Koninklijk Roeselaars Minivoetbal (KRMV) een punt achter het 50e seizoen van de vereniging. “Bij het KRMV staat niemand buitenspel, ook de scheidsrechters niet”, aldus voorzitter Geert Messiaen. “Het KRMV is toonaangevend op het vlak van een belangeloze vrijetijdsbesteding voor zo vele honderden recreanten minivoetballers in Roeselare en omgeving.” Tijdens de vriendschappelijke bijeenkomst werden ook drie overleden scheidsrechters herdacht: Gilbert Bruneel, Dirk Lambersy en Philip Laevens.
  Roeselare
 2. Koninklijke Gilde der Erepoorters viert jubileum met unieke expo: 20 Roeselaarse kunstenaars exposeren én verkopen hun werk voor goede doel

  Koninklij­ke Gilde der Erepoor­ters viert jubileum met unieke expo: 20 Roeselaar­se kunste­naars exposeren én verkopen hun werk voor goede doel

  20 Roeselaarse kunstenaars die samen hun creatieve kunnen exposeren en verkopen ten voordele van twee sociale doelen uit de Rodenbachstad. Dat is de opzet van een unieke tentoonstelling die de Koninklijke Gilde der Erepoorters organiseert van 16 tot 26 juni in Galerij Alfons Blomme. “Al 50 jaar brengen we mensen met een hart voor Roeselare samen en koppelen we een sociale dimensie aan alles wat we doen”, zegt voorzitter Eddy Brouckaert. “Ook nu met deze nieuwe activiteit die kadert binnen ons feestjaar.”
  Roeselare