Senne Debaene, Cindy Declercq, dochter Judith en de tweeling Sibren en Thorben voor het Roeselaarse Kersthuisje.
Volledig scherm
PREMIUM
Senne Debaene, Cindy Declercq, dochter Judith en de tweeling Sibren en Thorben voor het Roeselaarse Kersthuisje. © Maxime Petit

Roeselaars Kersthuisje steekt tweeling met spierziekte muzikaal hart onder de riem: “De diagnose dat m’n petekindjes SMA hebben, viel me heel zwaar”

RoeselareSenne Debaene en Cindy Declercq openen op dinsdag 7 december om 16.30 uur stipt het kerstseizoen met het ontsteken van de lichtjes van het Roeselaarse Kersthuisje langs de Mandellaan. Door de coronaperikelen kan het koppel niet uitpakken met grootse nieuwigheden, maar via hun tijdelijke radiozender voor passerende automobilisten brengen ze wel een heel bijzondere boodschap. “Met één specifiek liedje willen we m’n petekindjes Sibren en Thorben (4) bij wie SMA, dezelfde ziekte als van baby Pia, werd vastgesteld, een hart onder de riem steken”, zegt Senne.

 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Inagro helpt bedrijven die insecten gebruiken in diervoeder
  Rumbeke

  Inagro helpt bedrijven die insecten gebruiken in diervoeder

  Het Rumbeekse praktijkcentrum voor onderzoek en voorlichting in land- en tuinbouw Inagro ondersteunt alle in Noordwest-Europa gevestigde kmo’s, die een innovatief idee hebben voor de ontwikkeling van diervoeder op basis van insecten in Europa. Dit doen ze samen met Thomas More, Innovatiesteunpunt en zeven andere internationale partners. Hiervoor wordt 300.000 euro uitgetrokken. De aangeboden ondersteuning omvat technologische diensten, ondersteuning bij voedselontwikkeling en -innovatie, marketing en communicatie en strategische zakelijke diensten en is er specifiek voor innovaties met betrekking tot sprinkhanen, krekels, meelwormen en zwarte soldatenvliegen. Geïnteresseerde aanvragers kunnen zich vanaf maandag 17 januari, en voor 22 februari, hier melden.