Rodenbach Grand Cru kreeg dubbel goud.
Volledig scherm
Rodenbach Grand Cru kreeg dubbel goud. © RV

Rodenbach en De Poes bekroond op Asia Beer Challenge

 1. Tuinhier Rumbeke zet 100-jarige Margriet Dejonckheere in de bloemen
  Rumbeke/Kachtem

  Tuinhier Rumbeke zet 100-jarige Margriet Dejonckhee­re in de bloemen

  In het WZC Sint-Vincentius in Kachtem vierde Margriet Dejonckheere haar 100ste verjaardag. Margriet woonde tot begin maart nog zelfstandig. Ze werd in het woonzorgcentrum verrast op een coronaveilig verjaardagsbezoekje van Ludo D’Hoore en Ildiko Molnar, voorzitter en bestuurslid van Tuinhier Rumbeke waar ze al jarenlang trouw lid van is. Margriet haar broer, Palmer Dejonckheere, was op zijn beurt bestuurslid tot hij 10 jaar terug op 88-jarige leeftijd overleed. Margriet is en blijft een vrouw met groene vingers. De liefde voor het tuinieren deed ze op als tiener, in de tijd van stekjes geven en krijgen. Tot op hoge leeftijd verzorgde ze haar bloementuin en was telkens apetrots toen ze in de prijzen viel bij bebloemingswedstrijden. De roos is haar favoriete bloem. In de tuin werken zit er op vandaag niet meer in voor Margriet, maar de publicatie van Tuinhier verslind ze wel nog keer op keer en in het WZC heeft ze een kamer met uitzicht op ‘haar boom’.
 1. Na verkoop aan stadsbestuur: zaakvoerders Frituur ‘t Zuid zoeken nieuwe locatie, voormalige werknemer opent om de hoek Frituur Poater

  Na verkoop aan stadsbe­stuur: zaakvoer­ders Frituur ‘t Zuid zoeken nieuwe locatie, voormalige werknemer opent om de hoek Frituur Poater

  Het pand van Frituur ’t Zuid verdwijnt volgend jaar voor de bouw van het nieuwe Roeselaarse stadhuis, maar om de hoek in de Paterstraat opent straks Frituur Poater. Drijvende kracht achter deze zaak is Kortemarkenaar Christof Verhelst (25) die vijf jaar in ’t Zuid werkte. “Het einde van ’t Zuid gaf me een zetje om eindelijk m’n droom na te jagen en een eigen frituur te openen”, zegt Christof. De zaakvoerders van Frituur ‘t Zuid zijn ondertussen op zoek naar een nieuwe locatie.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"