Kleuters Edwin en Gaston spelen samen met juf Chloë met een elektronische rups
Volledig scherm
Kleuters Edwin en Gaston spelen samen met juf Chloë met een elektronische rups © Sam Vanacker

Robots veroveren schoolfeest Vrije Centrumschool

Zaterdagnamiddag maakten 150 kinderen van de Vrije Centrumschool (VCSR) uitgebreid kennis met de wereld van de robotica tijdens het jaarlijkse schoolfeest.

0 reacties

 1. Afgescheiden fietspaden voor laatste paar honderd meters van Moorseelsesteenweg
  Roeselare/Ledegem

  Afgeschei­den fietspaden voor laatste paar honderd meters van Moorseelse­steen­weg

  Het laatste stukje van de Moorseelsesteenweg, vanaf het bedrijf Dumoulin Bricks tot de grens met Rollegem-Kapelle, wordt uitgerust met fietspaden die via een haag afgescheiden worden van de rijweg. Die ingreep kadert in een ruimer project van de gemeente Ledegem, Aquafin, de provincie West-Vlaanderen en stad Roeselare die de krachten bundelen voor de herinrichting van de Roeselarestraat, de Moorseelsesteenweg en de omgeving Geuzesmisse.
 2. “Dit is het varkensvlees dat in de supermarkt ligt”: Animal Rights maakt opnieuw gruwelijke beelden in West- en Oost-Vlaamse varkensstallen
  Play
  Roeselare/Tielt

  “Dit is het varkens­vlees dat in de supermarkt ligt”: Animal Rights maakt opnieuw gruwelijke beelden in West- en Oost-Vlaam­se varkens­stal­len

  Dierenrechtenorganisatie Animal Rights bracht dinsdag opnieuw schokkende beelden naar buiten van wantoestanden in de Vlaamse varkensstallen. Zes maanden lang onderzocht de organisatie de levensomstandigheden van de dieren in zes varkensstallen, onder meer in de regio’s groot-Tielt en groot-Roeselare, en legde er gruwelijke taferelen vast. “Dit toont dat de varkensindustrie rot is tot op het bot”, aldus Els Van Campenhout, campagnecoördinator bij Animal Rights.