De R32 en de berm lagen bezaaid met honderden kroppen salade.
Volledig scherm
De R32 en de berm lagen bezaaid met honderden kroppen salade. © LSI

Ring in Roeselare ligt bezaaid met honderden kroppen sla

Roeselare/IeperIn Roeselare zijn donderdagmiddag honderden kroppen salade op de ring terecht gekomen. De lading viel tijdens de rit naar de veiling gewoon uit de aanhangwagen. Het veroorzaakte wat verkeershinder. De landbouwer uit Ieper wacht een gepeperde rekening.

 1. Bouwplannen? Interieurarchitect Eline geeft je tips: “We verbouwen jaarlijks een huis en tonen online hoe het moet”
  PREMIUM
  Roeselare

  Bouwplan­nen? Interieur­ar­chi­tect Eline geeft je tips: “We verbouwen jaarlijks een huis en tonen online hoe het moet”

  Tv-programma’s over bouwen en verbouwen zijn populairder dan ooit en dat inspireerde Eline Rousseau (41). Jaarlijks wil ze een woning verbouwen en inrichten om zo mensen met (ver)bouwplannen te inspireren en tips te geven. Haar eerste project ligt in de Pieter de Coninckstraat. “We vormen een huis uit de jaren ’40 met een vleugje Art Deco om tot een moderne woning met de warmte en gezelligheid van toen”, zegt Eline.
 2. ZWART PUNT. John (59) lag 3 weken in coma na zware crash op Verre Ginste: “Zelfs een boterham smeren, lukt niet meer”
  PREMIUM
  Oostrozebeke / Harelbeke

  ZWART PUNT. John (59) lag 3 weken in coma na zware crash op Verre Ginste: “Zelfs een boterham smeren, lukt niet meer”

  Hij was er nooit teruggeweest, sinds die bijna fatale 14 maart 2010. Nu na meer dan 30 jaar het levensgevaarlijke kruispunt van twee gewestwegen op het gehucht Verre Ginste heraangelegd wordt, maakt hij voor ons een uitzondering. John Vanneste (59) liep elke week een wedstrijd van 10 of 20 kilometer, maar moet zich anno 2021 tevreden stellen met een wandeling van 2 of 3 kilometer. Tien mensen lieten op het bewuste zwarte punt in Oostrozebeke het leven, in 30 jaar. “Hier zijn veel te veel levens verwoest”, vertelt de man uit Harelbeke. “Op een dag weer kunnen lopen, het zou zo mooi zijn.”