Volledig scherm
© Sam Vanacker

Reuzencomité huldigt Arno Brys, de geestelijke vader van de Roeselaarse reuzen

 1. Wegomleiding rond site Belcroom opgeheven
  Roeselare

  Wegomlei­ding rond site Belcroom opgeheven

  De wegafsluitingen rondom het bedrijf Belcroom, dat eerder deze maand werd getroffen door een verwoestende brand, zijn weggenomen. Alle verkeer kan weer passeren door de Zwaaikomstraat en Kachtemsestraat. De wegafsluitingen waren aanvankelijk geplaatst om de veiligheid van iedereen op het terrein te garanderen. Door de vlotte sanerings- en opruimingswerken kan het openbaar domein weer vrijgegeven worden. Het captatieverbod op de Mandel en de Leie blijft wel van kracht. De gemeten waarden in het water en in het slib evolueren gunstig: de chemische stoffen verdunnen in het water. De Vlaamse Milieumaatschappij voert op vrijdag 30 oktober nog enkele testen uit. De stad hanteert het voorzichtigheidsprincipe en wacht tot na het weekend van 1 november de resultaten af vooraleer het oppompen op de Mandel en de Leie weer toe te laten.
 1. Wijkcomité Prinsenhof annuleert Comedy Café

  Wijkcomité Prinsenhof annuleert Comedy Café

  Het wijkcomité Prinsenhof schrapt haar Comedy Café met Jonathan Tanghe en David Galle dat op zaterdag 14 november zou plaatsvinden. “Door de stijgende coronacijfers en de nieuwe scherpe maatregelen kan het Comedy Café helaas niet doorgaan. Met spijt dienen wij de geplande voorstelling te annuleren. De tickets worden terugbetaald. Wij hopen iedereen te mogen verwelkomen op een van onze andere activiteiten in betere omstandigheden”, klinkt het.
 2. Foorreizigers verkopen kermislekkernijen bij zich thuis

  Foorreizi­gers verkopen kermislek­ker­nij­en bij zich thuis

  Foorreizigster Caroline Delforge en haar familie openen hun gebakkraam ‘Gebak Rosa’ vanaf vrijdag 30 oktober op haar thuisbasis langs de Zwaaikomstraat 44. Eerder zocht Caroline naar een locatie ergens in het Roeselaarse straatbeeld. Oliebollen, appelbeignets, churros, wafels, pomme d’amour,… Je kan het allemaal ter plaatse krijgen of op voorhand online bestellen via www.gebakrosa.shop en dan afhalen. Betalen kan met bankcontact of cash, er is ruime parking en alles wordt coronaveilig georganiseerd.