Jean-Pierre Monseré
Volledig scherm
Jean-Pierre Monseré © Repro Maxime Petit

Reus Jempi wordt verwelkomd met reuzenstoet en meer

Roeselare50 jaar na zijn overlijden herrijst wereldkampioen Jean-Pierre Monseré in september als reus. Op 12 september organiseren KOERS. Museum van de Wielersport en Reusselaere een reuze-babyborrel. Dat wordt een feest voor groot en klein.

 1. Vinkenmaatschappij KM Vlug en Vrij Oekene viert zijn kampioenen
  Oekene

  Vinkenmaat­schap­pij KM Vlug en Vrij Oekene viert zijn kampioenen

  Vinkenmaatschappij KM Vlug en Vrij Oekene kwam afgelopen weekend bijeen voor hun kampioenenfeest. Herman Yves werd er gevierd als koning samen met vogel Celeste die in vier zettingen niet minder dan 3.392 liedjes zong. Het duro kroonde zich bovendien ook kampioen van Izegem. Laurenzo Tanghe en vogel Mathis werden in de bloemen gezet als eerste kampioen met 2.486 liedjes en mochten eerder dit jaar al pronken met de titel van kampioen van Roeselare. Franky Decadt werd op zijn beurt tweede kampioen met vogel Romulus die goed was voor 2.371 liedjes. Bij de dames ging Monique Vanhuyse met de titel aan de haal. Dit dankzij vogel Lisa die 2.311 liedjes zong. Axana Decadt werd op haar beurt gevierd als jeugdkampioen. Haar vogel Tommeke zong 1.322 liedjes. Jacques Debruyne kreeg met vogel Gilles en zijn 1.322 liedjes tot slot de titel van procentkampioen.
 1. Roeselare ruilt traditionele ‘100 dagen’ voor ‘50 dagen’: “Zowel jongeren als scholen zijn hier helemaal voor gewonnen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselare ruilt traditione­le ‘100 dagen’ voor ‘50 dagen’: “Zowel jongeren als scholen zijn hier helemaal voor gewonnen”

  De Roeselaarse laatstejaars zullen het einde van hun carrière op de middelbare schoolbanken voortaan niet langer vieren met de traditionele 100-dagenviering. Vorig jaar werden die festiviteiten door de coronacrisis al eenmalig ingeruild voor een 50-dagenviering later op het schooljaar en dat is het pad dat de stad voortaan wil blijven bewandelen. “Het gaat om een beslissing die genomen is na participatie met zowel de jongeren als de scholen”, bevestigt jeugdschepen Matthijs Samyn (CD&V).
 2. Gezocht: Roeselarenaars die dienstverlening stad en Arhus onder de loep willen nemen
  Roeselare

  Gezocht: Roeselaren­aars die dienstver­le­ning stad en Arhus onder de loep willen nemen

  Stad Roeselare en ARhus zoeken Roeselarenaars die willen deel uitmaken van het Testpanel voor het Testhuis. Dit project gaat binnenkort van start en loopt tot juni 2023. Bedoeling ervan is om de dienstverlening van zowel de stad als van ARhus te verbeteren. Concreet zullen zowel burgers als medewerkers de dienstverlenende processen kritisch onder de loep nemen, zowel aan het loket, aan de telefoon, digitaal, op de werkvloer,… Dit om uit te zoeken waar en hoe het nog beter kan. Interesse om deel uit te maken van het Testpanel? Inschrijven kan via https://www.roeselare.be/formulier/inschrijvingsformulier-testhuis. De eerste bijeenkomst is voorzien op dinsdag 4 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.