Dominik Daeninck van Suurplas maakt van de verplichte sluiting gebruik om z'n restaurant volledig te vernieuwen. In de tussentijd biedt hij afhaalgerechten aan.
Volledig scherm
Dominik Daeninck van Suurplas maakt van de verplichte sluiting gebruik om z'n restaurant volledig te vernieuwen. In de tussentijd biedt hij afhaalgerechten aan. © Maxime Petit

Restaurant Suurplas verbouwt tijdens verplichte sluiting: “Dicht tot volgend jaar, maar we doen wel takeaway”

RoeselareRestaurant Suurplas aan het Polenplein heropent al zeker niet meer dit jaar. Zaakvoerders Dominik Daeninck en Sabine Wancour maken gebruik van de verplichte horecasluiting om de zaak een make-over te geven en het concept licht te wijzigen. Liefhebbers van de kookkunsten van Dominik moeten niet wanhopen, want Suurplas biedt afhaalgerechten aan.

 1. Sinterklaas legt eerste steen gloednieuwe Sint-Lodewijksschool
  Roeselare

  Sinter­klaas legt eerste steen gloednieu­we Sint-Lodewijks­school

  Niemand minder dan Sinterklaas en één van z’n pieten brachten gisteren de symbolische eerste steen van de nieuwbouw voor de Sint-Lodewijksschool naar Beitem. Ze maakten hun intrede op de werf bovendien op spectaculaire wijze: via de torenkraan. De nieuwe Sint-Lodewijksschool moet tegen de paasvakantie van 2022 een feit gaan. Dan gaat het resterende deel van de oude schoolgebouwen aan de Meensesteenweg tegen de vlakte.
 2. Duizenden lichtgevende initiatieven dankzij #ZORGVOORLICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Duizenden lichtgeven­de initiatie­ven dankzij #ZORGVOOR­LICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Sinds de aankondiging van de lockdown, steekt Vlaanderen massaal het licht aan. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor heel veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in!
 3. Jongste twee nachten geen inbraken meer in Instituut de Pélichy
  Izegem

  Jongste twee nachten geen inbraken meer in Instituut de Pélichy

  Het lijkt er op dat er een eind is gekomen aan de reeks inbraken waarmee het Instituut de Pélichy drie dagen naeen werd geconfronteerd. Dinsdag- en woensdagnacht werd niet ingebroken. In de school werden intussen heel wat sloten vervangen omdat vermoed werd dat de daders bij de eerste inbraak ook sleutels hadden meegenomen. De politie patrouilleerde de voorbije nachten meer dan anders aan de school en zal dat voorlopig ook blijven doen.
 1. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit

 2. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel