Met 40.000 waren ze, de fans die Wout Van Aert aan het werk wilden zien op het natourcriterium van Roeselare.
Volledig scherm
PREMIUM
Met 40.000 waren ze, de fans die Wout Van Aert aan het werk wilden zien op het natourcriterium van Roeselare. © Maxime Petit

REPORTAGE. De Groene Gekte slaat toe in Roeselare: “Wout. Wout! Wout!! WOUT!!!”

Uren wachten, met viltstift en papiertje in de hand, smartphone op selfiestand in de aanslag. En dan, wanneer Hij arriveert: roepen, schreeuwen, smeken voor een krabbel en een foto. Wout Van Aert, trots in zijn groene trui, onderging het met de glimlach. Want hij weet: het is z’n eigen schuld, dat iedereen zo dol op ‘m is. “Ik heb een beetje een rockstergevoel.”

2 reacties

 • Michel Vandewiele

  4 maanden geleden
  Alle respect voor deze fantastische atleet maar niet overdrijven aub he. Er zijn nog zo veel andere topgasten die een beetje aandacht en lof verdienen.
 • katja goethals

  4 maanden geleden
  Hij heeft er hard genoeg voor gewerkt zeker als je ziet wat hij heeft meegemaakt in 2018! En nu! De sterkste man op alle vlakken. Punt.
 1. Hoe de natourcriteriums de Grote-Wout-van-Aert-Show worden: “Nu wél tijd voor babbeltje en foto met de fans”
  PREMIUM

  Hoe de natourcri­te­ri­ums de Gro­te-Wout-van-Aert-Show worden: “Nu wél tijd voor babbeltje en foto met de fans”

  35.000 toeschouwers verwachten ze in Roeselare en minstens evenveel donderdag in Herentals. Misschien wel 40.000. En nee, niet voor een groot muziekfestival. Wel voor één wielrenner: Wout van Aert. “Hij was al de superster van het peloton, en de Tour heeft er nóg een laag bovenop gelegd.” Of hoe de wondere wereld van de natourcriteriums de Grote-Wout-van-Aert-Show wordt.
 2. Als een rockster onthaald met helikopter en ontvangstcomité, een hese stem én kippenvel: dit was de “heel speciale” avond van Wout van Aert in Roeselare
  Wielrennen

  Als een rockster onthaald met helikopter en ontvangst­co­mité, een hese stem én kippenvel: dit was de “heel speciale” avond van Wout van Aert in Roeselare

  Yves Lampaert won het na-Tourcriterium in Roeselare. De renner van Quick.Step-Alpha Vinyl vloerde Wout van Aert in de sprint. ‘WvA’ arriveerde eerder per helikopter in de West-Vlaamse stad, opgewacht door Donald Muylle, van Dovy Keukens. Die stelde zijn terrein ter beschikking als landingsplaats. Nadien ging het langs dolle fans naar de start.
 3. Organisatie RSL Jazz bekijkt hoe het verder moet na faillissement organisatie achter Gent Jazz : “Werkten nauw samen op vlak van programmatie”
  PREMIUM
  Roeselare

  Organisa­tie RSL Jazz bekijkt hoe het verder moet na faillisse­ment organisa­tie achter Gent Jazz : “Werkten nauw samen op vlak van programma­tie”

  De vzw achter Gent Jazz is failliet en dat is geen goed nieuws voor RSL Jazz dat jaarlijks in Roeselare plaatsvindt. De organisatoren van dat festival werken al sinds dag één nauw samen met het team van Gent Jazz. De voorbereidingen voor RSL JAZZ 2023 zijn dan wel al gestart, de partners zitten volgende week samen om te bekijken hoe het nu verder moet.