Abhit Saxena leert van topchef Tim Boury hoe je een kreeft kraakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Abhit Saxena leert van topchef Tim Boury hoe je een kreeft kraakt. © Benny Proot

REPORTAGE. Boury dankt derde Michelinster ook aan internationaal personeel: “Ze verrijken mijn keuken met de cultuur uit hun thuisland”

Turkije, India, Amerika, China,... Populaire reisbestemmingen allemaal, maar daar heeft het hier niks mee te maken. Het zijn ook de thuislanden van het personeel van restaurant Boury. Chef Tim Boury wist eerder deze week een derde Michelinster te bemachtigen en dat heeft hij naast zijn kookkunsten ook deels te danken aan zijn internationaal personeel. Hoe die allemaal in Roeselare beland zijn? Via de Boury Academy. Chef Tim Boury legt het ons allemaal uit.

  1. Marthe (23) sterft tijdens Batjesweekend in Roeselare na aanrijding met auto: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”
    Play
    Roeselare

    Marthe (23) sterft na aanrijding met auto, bestuurder was onder invloed: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”

    De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. In een eerste reactie reageert de familie van slachtoffer Marthe Hanssens bijzonder aangeslagen. “Ze stond aan het begin van haar leven”, klinkt het diep bedroefd.