Abhit Saxena leert van topchef Tim Boury hoe je een kreeft kraakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Abhit Saxena leert van topchef Tim Boury hoe je een kreeft kraakt. © Benny Proot

REPORTAGE. Boury dankt derde Michelinster ook aan internationaal personeel: “Ze verrijken mijn keuken met de cultuur uit hun thuisland”

Turkije, India, Amerika, China,... Populaire reisbestemmingen allemaal, maar daar heeft het hier niks mee te maken. Het zijn ook de thuislanden van het personeel van restaurant Boury. Chef Tim Boury wist eerder deze week een derde Michelinster te bemachtigen en dat heeft hij naast zijn kookkunsten ook deels te danken aan zijn internationaal personeel. Hoe die allemaal in Roeselare beland zijn? Via de Boury Academy. Chef Tim Boury legt het ons allemaal uit.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Wegpiraterij om vriendin van de weg te rijden levert veiligheidsagent strafblad op
  Roeselare/Gistel

  Wegpirate­rij om vriendin van de weg te rijden levert veilig­heids­agent strafblad op

  Een 28-jarige veiligheidsagent uit Gistel is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 7 maanden en een effectieve boete van 800 euro omdat hij in Roeselare zijn vriendin met haar wagen van de weg probeerde te rijden. Dat gebeurde toen de twee even uit elkaar waren. Ondertussen zijn ze opnieuw samen maar heeft hij nu ook een strafblad.
 3. Veertiger na brandstichting bij milieu-agent ook aan 10 jaar oude branden gelinkt in Roeselare en Staden: “Wraak lijkt een patroon”
  PREMIUM
  Roeselare/Oostnieuwkerke/Staden

  Veertiger na brandstich­ting bij milieu-agent ook aan 10 jaar oude branden gelinkt in Roeselare en Staden: “Wraak lijkt een patroon”

  Een 47-jarige man uit Roeselare wordt na 8 jaar niet alleen verdacht van brandstichting aan de woning van een agent in Oostnieuwkerke (Staden) maar ook van twee branden die 2 jaar eerder al café Pergola in Roeselare in de as legden en in diezelfde periode twee appartementen in de Ieperstraat in Staden onbewoonbaar maakten. De man zelf ontkent enige betrokkenheid.