Robrecht Vanhuyse, Rudi Ghequire en Veerle en Tom Taillieu toosten op een succesvolle 12e Rodenbach Stadskroegentocht.
Volledig scherm
Robrecht Vanhuyse, Rudi Ghequire en Veerle en Tom Taillieu toosten op een succesvolle 12e Rodenbach Stadskroegentocht. © CDR

Recordaantal cafés scharen zich achter Rodenbach Stadskroegentocht: “Duw in de rug van de horeca”

RoeselareNooit namen meer cafés deel aan de Rodenbach Stadskroegentocht dan tijdens de twaalfde editie op vrijdag 1 oktober. Alle vijftien mogen ze rekenen op een financiële tegemoetkoming. “Corona heeft aangetoond dat handel en horeca elkaar nodig hebben”, zegt Rudi Ghequire van Brouwerij Rodenbach.

 1. Broers toveren feestzaal Vossenberg om tot ‘Garden Of Love’: “Combinatie van restaurant en discotheek”
  PREMIUM
  Hooglede

  Broers toveren feestzaal Vossenberg om tot ‘Garden Of Love’: “Combinatie van restaurant en discotheek”

  Paul en Alexander De Witte van De Vossenberg pakken uit met een gewaagd nieuw concept. Ze toveren om de twee weken de grote zaal van het feestzalencomplex om tot één gigantische loungebar. Ze haalden driehonderd zetels in huis, waarmee de zaal vol staat met tientallen salons. Vanaf 19 november kunnen er telkens 700 mensen in de zetels genieten van een menuutje, waarna de dansvloer open gaat.
 2. Jaimely (21) brengt Disneymagie naar Roeselare: “In Pualicious vind je spulletjes die je normaal alleen in Disneyland Parijs kunt kopen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Jaimely (21) brengt Disneyma­gie naar Roeselare: “In Pualicious vind je spulletjes die je normaal alleen in Disneyland Parijs kunt kopen”

  Op haar trouwschoenen stond de beeltenis van Belle en het Beest en Mickey prijkt op haar trouwring. Zeggen dat Jaimely (21) Meerschaert fans is van de fantasiewereld van Disney is een understatement. Gelijkgestemde zielen stippen best zaterdag 30 oktober in hun agenda aan. Dan opent Jaimely in Roeselare namelijk haar eigen Disneywinkel. “Met spullen voor de kleinste fan en de grootste verzamelaar”, knipoogt Jaimely.
 1. Bewoners WZC Sint-Henricus herontdekken Rumbeke en Roeselare via treintje
  Rumbeke

  Bewoners WZC Sint-Henricus herontdek­ken Rumbeke en Roeselare via treintje

  De bewoners van WZC Sint-Henricus trokken er dinsdag op uit met wel een heel apart vervoermiddel. Kort na de middag reed er een zogenaamd Tuk Tuk Treintje voor aan het rusthuis langs de Sint-Rochusstraat. Bewoners konden instappen en deelnemen aan een zogenaamde reminiscentierit. “Het treintje maakt een rondrit van zo’n 22 kilometer door Rumbeke en Roeselare”, weet Judith Deryckere, communicatieverantwoordelijke van zorgbedrijf Motena. “Onderweg vertelt een vrijwilligster iets meer over de belangrijkste bezienswaardigheden onderweg.” Perfect dus om herinneringen op te halen aan de tijd van toen. Dat konden de ouderen trouwens doen met een Rodenbach in de hand want het treintje maakte een tussenstop in de brouwerij langs de Spanjestraat.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.