Bart Camerlynck, Kristof Carrein en Laurent Dewilde van Het Comité van de Kop, Stefanie Da Silva Lemos en Pieter Vandamme van De Spil bij het werk van David Walker, dat uitverkoren is tot strafste street art van Vlaanderen en Brussel.
Volledig scherm
Bart Camerlynck, Kristof Carrein en Laurent Dewilde van Het Comité van de Kop, Stefanie Da Silva Lemos en Pieter Vandamme van De Spil bij het werk van David Walker, dat uitverkoren is tot strafste street art van Vlaanderen en Brussel. © Joke Couvreur

Radio 1 maakt winnaar bekend: strafste streetart van Vlaanderen en Brussel is te zien in... Krottegem

De Slapende Vrouw van David Walker die te zien is aan de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, is het strafste stukje streetart van Vlaanderen en België volgens Radio 1. De zender organiseerde de wedstrijd en maakte vrijdagavond de winnaar bekend. Zowel het Comité van de Kop dat aan de basis lag van de streetartparel als het stadsbestuur zijn apetrots. Ook in de toekomst wil Roeselare verder inzetten op streetart in het straatbeeld.

 1. Roeselare steunt horeca met oplijsting afhaalmogelijkheden, waardebonnen en kraslotjes
  Roeselare

  Roeselare steunt horeca met oplijsting afhaalmoge­lijk­he­den, waardebon­nen en kraslotjes

  Nu de horeca opnieuw verplicht op slot is, roept stad Roeselare haar inwoners op om de horeca te blijven steunen. Op www.roeselare.be/kooplokaal plaatsten ze een lijst van alle horecazaken die afhaalmaaltijden aanbieden. Maar omdat niet alle horecazaken in de mogelijkheid zijn om afhaalmaaltijden aan te bieden, biedt de stad ook de mogelijkheid om waardebonnen aan te kopen en de horeca zo te helpen deze moeilijke tijd te overbruggen. Een waardebon aankopen kan via www.horecacomeback.be. Tot slot wordt ook de Oltegoare krasactie verlengd. Met deze actie werd al wie in september de horeca bezocht, beloond met een Oltegoare kraslotje. De prijzenpot gaat van een consumptie over een etentje tot zelfs een overnachting voor twee in Roeselare! In tegenstelling tot de vervaldatum vermeld op de kraslotjes, kan je je kraslotje nu nog steeds ofwel direct gebruiken onmiddellijk bij het bestellen van een afhaalmaaltijd of je kan het bijhouden. Van zodra de horeca opnieuw haar deuren mag openen, kan je ze gebruiken in je favoriete café of restaurant.
 1. Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverantwoord in coronatijden”
  Lichtervelde/Kortemark/Roeselare/Brugge

  Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverant­woord in coronatij­den”

  Op Facebook circuleren straffe beelden van een propvolle trein in het station van Lichtervelde. Honderden pendelende studenten staan er op elkaar geperst als haringen in een ton, ondanks corona. De beelden, die vrijdagochtend werden gemaakt in het station van Lichtervelde, worden massaal gedeeld. De NMBS benadrukt dat het om een uitzonderlijk geval ging.
 2. Na monsterbrand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken
  Roeselare

  Na monster­brand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken

  Zeventigers Odette Verbeke en Eric Rosseel mogen, net als andere omwonenden van het uitgebrande bedrijf Belcroom, weer naar hartelust groenten uit eigen tuin eten en hun regenwater gebruiken zoals voorheen. Bijna twee weken lang was dat verboden. Metingen hebben echter uitgewezen dat de bodem noch het regenwater onrustwekkend vervuild zijn door de brand. Ook de bloed- en urinestalen, genomen bij hulpverleners die langdurig in de vuurlinie stonden, leverden geen onrustwekkende resultaten op.