Lex Corijn, Monique Lepla en Michel Remaut kregen hun raamsticker met QR-code uit handen van schepen Samyn.
Volledig scherm
Lex Corijn, Monique Lepla en Michel Remaut kregen hun raamsticker met QR-code uit handen van schepen Samyn. © Maxime Petit

Raamstickers met QR-code zetten Curieuze Collecties in de verf

RoeselareStad Roeselare geeft de Roeselaarse verzamelaars die hun unieke collecties delen met het brede publiek een duwtje in de rug. Allen werden gebundeld onder de noemer ‘Curieuze Collecties’ die nu via unieke QR-codes gepromoot worden.

 1. Samen rouwen om overleden huisdieren: Johan organiseert rouwcafé De Laatste Kwispel
  PREMIUM
  Beveren

  Samen rouwen om overleden huisdieren: Johan organi­seert rouwcafé De Laatste Kwispel

  Rouwen om een overleden huisdier is en blijft nog altijd een taboe. Daarom organiseert Johan Moerman, bezieler van Dogmatchers, op zaterdag 8 oktober De Laatste Kwispel, een rouwcafé voor de achtergebleven baasjes. In het Beverse Parochiaal Centrum krijgen zij de kans om hun verhaal te doen, herinneringen te delen maar krijgen ze ook een pak praktische info omtrent het verlies van hun huisdier. “Bij voldoende interesse willen we op termijn meer rouwcafés op verschillende locaties opzetten”, aldus Johan.
 2. Kwalitatieve geluidsinstallatie voor TRAX
  Roeselare

  Kwalitatie­ve geluidsin­stal­la­tie voor TRAX

  Het Roeselaarse stadsbestuur wil TRAX verder uitbouwen tot muziekcentrum. “De site heeft nog enorm veel potentieel”, oordeelt schepen Matthijs Samyn (CD&V). “We zijn momenteel aan het onderzoeken hoe we dat muziekcentrum echt vorm kunnen geven. Zo willen we alvast inzetten op een nog betere programmatie en we investeren ook in kwalitatieve geluidsinfrastructuur zodat de zalen nog beter gebruikt kunnen worden door al onze (jeugd)verenigingen.”
 1. Huis van Sinterklaas krijgt vervolg
  Roeselare

  Huis van Sinter­klaas krijgt vervolg

  Ook dit jaar zal de Sint opnieuw in Roeselare overnachten. Vorig jaar bood de stad hem voor de allereerste keer een tijdelijk onderkomen aan via het Huis van Sinterklaas. Dat werd toen ingericht in het leegstaande handelspand op de Grote Markt waar tot voor kort POP-In RSL en voordien interieurwinkel D-KO gevestigd waren. “Dit jaar zal de Sint neerstrijken in de oude pastorie van de Paterskerk”, aldus jeugdschepen Matthijs Samyn (CD&V).
 2. Yves Lampaert neemt het op tegen paard op Winkel Koerse en komt zijn gele trui van de Tour showen
  SINT-ELOOIS-WINKEL

  Yves Lampaert neemt het op tegen paard op Winkel Koerse en komt zijn gele trui van de Tour showen

  Yves Lampaert (Quick Step-Alpha Vinylploeg) wordt tijdens Winkel Koerse op dinsdag 4 oktober de grote blikvanger. De winnaar van de tijdrit tijdens de eerste dag van de Tour de France in Kopenhagen en meteen dus de eerste geletruidrager neemt het in de straten van Sint-Eloois-Winkel op een parcours van 400 meter op tegen een paard. Dat maakten de organisatoren van de koninklijke vzw De Paardekoers aan de Steene Molen woensdagavond bekend.