Stad Roeselare, TWICE en de vzw Albrecht Rodenbach werkten samen de digitale belevingsroute rond Albrecht Rodenbach uit.
Volledig scherm
Stad Roeselare, TWICE en de vzw Albrecht Rodenbach werkten samen de digitale belevingsroute rond Albrecht Rodenbach uit. © Maxime Petit

QR-codes loodsen je door Roeselare en de wereld van Albrecht Rodenbach

RoeselareRoeselare zet haar bekende dichter en schrijver Albrecht Rodenbach in de kijker met een digitale belevingsroute doorheen het centrum van de stad. Door QR-codes te scannen op verschillende locaties, kom je meer te weten over ‘Berten’, zijn werk, en de bijzondere plekken zelf. “Dit is maar het begin”, zegt schepen van Toerisme en Erfgoed Dirk Lievens (CD&V) “We willen routes uitstippelen rond allerlei figuren, zoals Adriaen Willaert.”

 1. Vier clubgenoten bedwingen Mont Ventoux tijdens triatlonwedstrijd: “Magie van de kale berg gecombineerd met onze hobby”
  PREMIUM
  Izegem

  Vier clubgeno­ten bedwingen Mont Ventoux tijdens triatlon­wed­strijd: “Magie van de kale berg gecombi­neerd met onze hobby”

  2 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 20 kilometer lopen. Vier vrienden en EFC-Joda-ITC-clubgenoten uit Izegem nemen komend weekend deel aan de Ventouxman, een halve triatlon in Zuid-Frankrijk. Op zich al een hele prestatie, maar dat het parcours op en rond de mythische Mont Ventoux is uitgetekend, maakt alles nog eens zoveel lastiger en specialer. “We gaan om af te zien, maar ook te genieten”, klinkt het.
 2. Elfvoudig Belgisch kampioen opent in 2022 biljartparadijs Smoking Cue aan Stationsplein: “We bieden alle caféspelen aan, maar je kunt hier ook een hapje eten”
  PREMIUM
  Roeselare / Torhout

  Elfvoudig Belgisch kampioen opent in 2022 biljartpa­ra­dijs Smoking Cue aan Stations­plein: “We bieden alle caféspelen aan, maar je kunt hier ook een hapje eten”

  Het Stationsplein van Roeselare krijgt er volgend jaar met Smoking Cue een nieuwe trekpleister bij. In het voormalig pand van platenzaak Popcorn Music opent Jan Dulst (45) een nieuwe vestiging van zijn biljart- en sportbar die hij al in Torhout uitbaat. “We gaan voor een totaalconcept met eten, drinken en caféspelen”, legt de elfvoudig Belgisch kampioen poolbiljart uit.