Een archiefbeeld van Ginette Vanderperre en Pedro Verkoelen toen ze eind 2019 café 't Veilingske overnamen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een archiefbeeld van Ginette Vanderperre en Pedro Verkoelen toen ze eind 2019 café 't Veilingske overnamen. © Archief Joke Couvreur

Positieve coronatest vergalt heropening terras café ‘t Veilingske: “Verplicht nog langer opgesloten”

RoeselareHoeveel pech kan je hebben? Na zeven maanden verplichte sluiting kan Ginette Vanderperre het terras van café ’t Veilingske langs de Diksmuidsesteenweg in Roeselare nog niet heropenen. Twee positieve coronatesten in de familie strooien roet in het eten. “Het is verschrikkelijk pijnlijk dat we ondanks alle voorbereidingen toch niet kunnen heropenen”, zegt Ginette. 

 1. Gentse Lichterveldenaar Steven opent vandaag ‘Baraaf’ in pop-upversie: “Tot het binnen afgewerkt is iedereen welkom in de tuin”
  PREMIUM
  Zwevezele/Lichtervelde

  Gentse Lichtervel­de­naar Steven opent vandaag ‘Baraaf’ in pop-upversie: “Tot het binnen afgewerkt is iedereen welkom in de tuin”

  Zwevezele krijgt er met ‘Baraaf’ een café bij. Het pand zelf wordt nog volop gerenoveerd, maar in de tuin van het voormalige Taverne Hapkin, kan je vanaf vandaag al terecht in een pop-up zomerbar. Ook het EK Voetbal kan je er volgen op drie grote schermen. Voor Steven Houttekier, de vriend van Madelon Vanzieleghem van Den Gouden Appel in Lichtervelde, begint daarmee een nieuw hoofdstuk. “Een kinderwens hebben we niet, maar met Den Appel en Baraaf hebben we nu toch al twee kindjes. Allemaal door corona.”
 2. RESTOTIP. ’t Vosken: kwalitatieve keuken met ruime porties aan betaalbare prijzen
  PREMIUM

  RESTOTIP. ’t Vosken: kwalitatie­ve keuken met ruime porties aan betaalbare prijzen

  Als er één chef stond te trappelen om deze week opnieuw gasten binnen te mogen ontvangen, was het wel Joost Vanaudenaerde. In oktober heropende hij ’t Vosken, een restaurant dat tot ver buiten de Roeselaarse stadsgrenzen gekend is. Maar na amper één weekend moesten de deuren weer dicht. Veel kans om er de voeten onder tafel te schuiven, hadden we dus nog niet. Maar zodra het opnieuw mocht, gingen we er proeven.