Politie-inspecteur en hondengeleider Stephane Martens met zijn trouwe viervoeter Deco tijdens een opdracht in het Jan Breydelstadion van Club Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie-inspecteur en hondengeleider Stephane Martens met zijn trouwe viervoeter Deco tijdens een opdracht in het Jan Breydelstadion van Club Brugge. © politiezone Riho

Politiezone Riho en baasje Stephane nemen na 10 jaar noodgedwongen afscheid van hond Deco: “Lieve loebas die er ook stond wanneer nodig.”

Roeselare/Izegem/HoogledeMet veel pijn in het hart hebben de politie van de zone Riho (Roeselare-Izegem-Hooglede) en baasje Stephane Martens (47) afscheid moeten nemen van politiehond Deco. De patrouillehond was 10 jaar een trouwe compagnon aan de zijde van de Izegemse inspecteur. “Deco was uitzonderlijk sociaal en kindvriendelijk voor een politiehond. Zijn aaibaarheid maakt het afscheid des te pijnlijker”, aldus Stephane.

 1. Vivesstudenten maken alcoholische wortelcocktail ‘Karrot Genot’ uit reststroom: “Te veel worteltjes worden afgekeurd omwille van hun vorm”
  Roeselare

  Vivesstu­den­ten maken alcoholi­sche wortelcock­tail ‘Karrot Genot’ uit reststroom: “Te veel worteltjes worden afgekeurd omwille van hun vorm”

  Zes studenten agro- en biotechnologie van VIVES campus Roeselare ontwikkelden een alcoholische wortelcocktail die ze op de markt brengen onder de noemer ‘Karrot Genot’. De studenten willen daarmee de grote reststroom van de voedingsindustrie aankaarten. “in België, Nederland en het westen van Duitsland worden er elk jaar 318.000 ton wortelen weggegooid.”
 2. Dankzij deze voetbalmama’s leeft het WK wél in Roeselare: “Zelfs in de school waar ik les geef, heb ik iedereen meegekregen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Dankzij deze voetbalmama’s leeft het WK wél in Roeselare: “Zelfs in de school waar ik les geef, heb ik iedereen meegekre­gen”

  De Heirwegmeers in Beveren - bij Roeselare - is wellicht de enige duivelsgekke straat in het land. Voetbalmama Ellen Dekocker vuurde, met de eerste WK-match van de Duivels in zicht, haar buurvrouwen aan om de straat in een tricolore jasje te steken. Een lightversie in vergelijking met eerdere EK’s en WK’s, maar dat ligt volgens de dames vooral aan de winterse timing. Maar het geloof in de Rode Duivels, dat zit er wel meer dan snor. “Het is nu of nooit, we worden wereldkampioen”, aldus Ellen Dekocker en buurvrouw Nathalie Debrauwer.
 1. Van populaire Air Jordans tot favoriet van Rihanna en Run DMC: museum Eperon d’Or duikt met nieuwe expo in de wondere wereld van de sneakers
  Izegem

  Van populaire Air Jordans tot favoriet van Rihanna en Run DMC: museum Eperon d’Or duikt met nieuwe expo in de wondere wereld van de sneakers

  Je hebt ze zelfs in het goud of met Swarovski-kristallen. Juwelen, zou je dan denken. Maar nee, we hebben het over sneakers. Heel excentrieke en exclusieve sneakers. Rond deze sportschoenen is ondertussen een heuse subcultuur rond ontstaan. Het kon dan ook niet anders dat het Izegemse stadsmuseum Eperon d’Or, waar de schoen een hoofdrol speelt, ze eens in de schijnwerpers zou plaatsen. Vanaf zaterdag 29 oktober kun je er tientallen exemplaren bewonderen. Wij brengen alvast een ‘sneak’ preview.