Een sfeerbeeld van een vorige editie van de Autovrije Zondag in Roeselare.
Volledig scherm
Een sfeerbeeld van een vorige editie van de Autovrije Zondag in Roeselare. © Archief Couvreur

Pimp een kinderfiets of test een tuimelwagen op Roeselaarse Autovrije Zondag

RoeselareRoeselare doet op 19 september mee aan Autovrije Zondag. De stad zet die dag extra in op duurzame mobiliteit met een themamarkt.

 1. N-VA Roeselare huldigt pioniers
  Roeselare

  N-VA Roeselare huldigt pioniers

  De N-VA is 20 jaar jong en dat werd ook in Roeselare gevierd. Tijdens een gespreksavond met Valerie Van Peel, ondervoorzitter van N-VA, en federaal parlementslid Yngvild Ingels in de vernieuwde Viplounge van de Tomabelhal op Schiervelde werden enkele pioniers van de lokale afdeling in de kijker gezet. Applaus en een attentie waren er voor zowel Lut Vanbrussel als Ingrid Van Wassenhove. Lut zet zich al sinds dag één belangeloos in voor de opbouw en werking van N-VA Roeselare. Ze maakt nog steeds deel uit van het afdelingsbestuur en is nauw betrokken in het communicatieteam waar ze de correctie van de teksten op zich neemt. Ingrid is nog niet zo lang betrokken , maar is een vaste waarde tijdens de permanenties op zaterdagochtend in het partijsecretariaat. Ook ondersteunt ze de ledenwerving.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Roeselare stapt mee in Lokaal Energie- en Klimaatpact
  Roeselare

  Roeselare stapt mee in Lokaal Energie- en Klimaat­pact

  Stad Roeselare maakt zich op om, als de gemeenteraad volgende week groen licht geeft, op zaterdag 30 oktober het Lokaal Energie- en Klimaatpact te ondertekenen. Hiermee engageert de stad zich onder meer om in de eigen gebouwen een gemiddelde jaarlijkse energiebesparing van minstens 2,09 procent te realiseren, een reductie van de CO2-uistoot van de eigen gebouwen en technische infrastructuur tegen 2030 met 40 procent ten opzichte van 2015, de openbare verlichting te verledden tegen 2030 en het draagvlak voor hernieuwbare energie te verhogen. Ze moeten burgers, bedrijven en verenigingen stimuleren om onder meer extra bomen aan te planten, meer te ontharden, fietspaden op te waarderen en meer in te zetten op laadpunten voor elektrische voertuigen.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.