Peegie komt thuis op de Grote Markt.
Volledig scherm
Peegie komt thuis op de Grote Markt. © Maxime Petit

Peegie komt thuis op Grote Markt: “Met z’n blik gericht op de commerce in de Ooststraat”

RoeselarePeegie kijkt voortaan vanop zijn sokkel op de hoek met de Manestraat uit op de Grote Markt. Het standbeeld moest de Botermarkt verlaten door de nakende sloop van het huidige en de realisatie van het nieuws stadhuis.

 1. 49.620 euro voor propere scholen en verenigingen uit regio MIROM Roeselare
  Roeselare

  49.620 euro voor propere scholen en verenigin­gen uit regio MIROM Roeselare

  48 scholen en 16 verenigingen hebben zich, ondanks de bijzondere omstandigheden, het voorbije schooljaar geëngageerd voor een propere omgeving. Hun inspanningen werden geëvalueerd en beloond door afvalintecommunale MIROM Roeselare die hen dinsdagavond in Trax beloonde met een bedrag van in totaal 49.620 euro. Afhankelijk van het aantal leerlingen/leden krijgen de deelnemers een beloning tussen de 150 en 1.500 euro. Operatie Proper was vorig schooljaar al aan de vierde editie toe. Sinds de opstart van het project is het aantal deelnemers verviervoudigd: van 14 naar 64 deelnemers. Ook ditjaar wordt Operatie Proper georganiseerd. Scholen of verenigingen die willen meewerken aan een propere omgeving en ondertussen een centje willen bijverdienen, kunnen zich nog tot eind oktober inschrijven. Meer via www.mirom.be/proper.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.