De verjaardag van Paula werd in intieme kring gevierd.
Volledig scherm
De verjaardag van Paula werd in intieme kring gevierd. © Maxime Petit

Paula Mulier viert 100ste verjaardag in WZC De Zilverberg

Coronaproof feest in WZC De Zilverberg, want Paula Mulier mocht er dinsdag 100 kaarsjes uitblazen. 

 1. Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverantwoord in coronatijden”
  Lichtervelde/Kortemark/Roeselare/Brugge

  Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverant­woord in coronatij­den”

  Op Facebook circuleren straffe beelden van een propvolle trein in het station van Lichtervelde. Honderden pendelende studenten staan er op elkaar geperst als haringen in een ton, ondanks corona. De beelden, die vrijdagochtend werden gemaakt in het station van Lichtervelde, worden massaal gedeeld. De NMBS benadrukt dat het om een uitzonderlijk geval ging.
 2. Nieuwe vergunningsaanvraag voor winkelcentrum op Creasite: actiecomité Leefbaar Schiervelde verzet zich opnieuw
  Roeselare

  Nieuwe vergun­nings­aan­vraag voor winkelcen­trum op Creasite: actieco­mité Leefbaar Schiervel­de verzet zich opnieuw

  Het Actiecomité Leefbaar Schiervelde trekt opnieuw ten strijde. Ontwikkelaar NV Beco Retail diende een nieuwe aanvraag in voor een omgevingsvergunning om een winkelcomplex op de Creasite te realiseren. Voor het actiecomité het sein om opnieuw werk te maken van een bezwaarschrift en de hand te reiken naar alle andere partijen die zich eerder dit jaar met succes verzetten tegen de plannen. NV Beco wil er onder meer een eerste West-Vlaamse filiaal van Jumbo openen.
 1. Nathalie Muylle neemt schepenmandaat voorlopig niet opnieuw op

  Nathalie Muylle neemt schepenman­daat voorlopig niet opnieuw op

  Nathalie Muylle (CD&V) keert voorlopig niet terug in het Roeselaarse schepencollege. Begin oktober 2019 werd ze federaal minister van Werk in opvolging van Wouter Beke, die naar de Vlaamse regering trok om er minister van Welzijn te worden. Net geen jaar was ze minister toen begin deze maand bekendraakte dat ze geen minister zou worden in de nieuwe federale regering. Op de Roeselaarse gemeenteraad maandagavond werd duidelijk dat Muylle niet onmiddellijk terugkeert als schepen. Daarentegen blijft Tom Vandenkendelaere, die Nathalie verving toen ze minister werd, tot eind dit jaar bevoegd voor omgevingsvergunningen en stadsontwikkeling, onderwijs, patrimonium en wijkhuizen. Hij kondigde eerder zelf al aan dat hij eind dit jaar sowieso afscheid neemt als schepen in Roeselare. Op 1 januari wordt hij de nieuwe CEO van Belgapom, de belangenvereniging van de Belgische aardappelsector.